BARIŞ GÜLER'İN EVİNDEKİ PARALAR KİMİN ÇIKTI

BARIŞ GÜLER'İN EVİNDEKİ PARALAR KİMİN ÇIKTI

İçişleri eski bakanı Muammer Güler’in oğlu Barış Güler’in evinde bulunan paralar için dinlenen tanık ...

Evde ki paraların sırrı buymuş

İçişleri eski bakanı Muammer Güler’in oğlu Barış Güler’in evinde bulunan paralar için dinlenen tanık “O parayı ben verdim” dedi. Ancak dinlenen tanık Behçet Yaşar’ın, Barış Güler ile hazır beton şirketinde eski ortak oldukları belirlendi. Sözcü'nün El Cezire'ye dayandırdığı haberinde paraları ben verdim diyen tanık eski ortağı. Oğul Güler'in babası Muammer Güler ile yaptığı iddia edilen ses kaydında ise, "o paraları danışmanlık karşılığı aldım de" şeklinde konuşmalar geçiyordu.

"ESKİ ORTAĞIYIM" DEMİŞ

Tanığın adı Behçet Yaşar. Yaşar, evde bulunan ve el konulan 1 milyon 500 bin lira için ‘Evini satın aldım, paraları ben verdim’ dedi. Yaşar, ev satış sözleşmesini de delil olarak savcıya verdi.
El Cezire Türk’ün haberine göre 17 Aralık soruşturmasını yürüten savcıya ifade veren Behçet Yaşar’ın, Barış Güler ile geçmişte ortaklık ilişkisi olduğunu, Güler’in İstanbul Bahçeşehir’deki villasını satın aldığını söylediği öğrenildi.
Savcılık ifadesinde ev için Barış Güler ile 1 milyon 650 bin liraya anlaştıklarını söyleyen Yaşar, ifadesinde “Ancak önce 450 bin sonra da 1 milyon verdim. Bu paranın 1 milyon 270 bin TL’si ile evin üzerindeki ipoteği kaldırması gerekiyor. Bu kaldırıldığında yapılan anlaşma gereği 200 bin TL alarak satış işlemi gerçekleşecekti. Ancak işlem bitmeden operasyon yapıldı.” dedi.
Satış sözleşmesi savcılıkta
Barış Güler ile operasyondan önce ev satışı için aralarında sözleşme imzaladıklarını belirten Yaşar’ın, düzenlenen ıslak imzalı sözleşmeyi de savcılığa sunduğu öğrenildi. Al Jazeera satış sözleşmesini görmek istedi. Ancak Barış Güler’in avukatı hazırlık soruşturmasının gizliliğini gerekçe göstererek belgeyi paylaşmadı.
Savcı Celal Kara dinlemedi
Behçet Yaşar, aslında operasyondan sonra da evi satın aldığını söylemiş ve Barış Güler’in avukatları aracılığıyla tanıklık yapma isteğini iletmişti. Savcı Celal Kara, bu dosya ile ilgili sanık avukatlarından gelen tüm taleplere olumsuz yanıt vermişti. Kara, elindeki mevcut delillerin yeterli olduğunu ve tanık dinlemeye gerek olmadığını belirterek talepleri reddetmişti.
Yeni Savcı tanık olarak dinledi
Kara’nın soruşturmadan alınmasından sonra dosyaya bakmaya başlayan Savcı Ekrem Aydıner, sanıkların tanık dinletme taleplerini değerlendirdi. Ve eski Halkbank Genel Müdürü Süleyman Arslan’ın gösterdikleri de dahil tanıkları dinlemeye karar verdi. Behçet Yaşar da bu kapsamda dinledi. Barış Güler’in avukatlarıyla birlikte pazartesi İstanbul Adliyesi’ne gelen Behçet Yaşar, 45 dakika boyunca savcının sorularını yanıtadı.
Savcılık paranın kaynağına karar verecek
Behçet Yaşar’ın ifadesi artık resmi olarak dosyaya girdi. Savcılık, aramalarda bulunan paranın kaynağının ‘ev satışı mı?’ yoksa ‘Reza Sarraf’tan alınan rüşvet mi?’ olduğuna önümüzdeki günlerde karar verilecek. Karara göre halen adli emanette tutulan paranın da akıbeti belli olacak.
Muammer Güler ‘paralar ev satışından’ demişti
Eski içişleri bakanı Muammer Güler operasyonla ilgili yaptığı ilk açıklamada ”O paralar oğlumun Bahçeşehir’deki villasının satışından elde edilen paradır. Bütün belgeler de mahkemede ibraz edilmiştir. Satış sırasında ipotek sorunu doğmuş. Dolayısıyla paranın bankaya konulması halinde kaynağının gösterilmesi mümkün değil. O nedenle 1 milyon 200 bin dolarlık ipoteğin çözülmesi için beklemişler.” diye paranın rüşvet parası olmadığını söylemişti.
Barış Güler tahliye edildi
17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında tutuklanan Barış Güler, Kaan Çağlayan ve Rıza Sarraf da 28 Şubat’ta tahliye edildi. Mahkeme tahliye gerekçesinde; atılı suçların lehlerine değişme ihtimâli, konumları gereği kaçma ve delilleri karartma ihtimallerinin olmaması, sabit ikametgah sahibi olmaları ve delillerin toplanması yeraldı.

Kaynak:Haber Kaynağı