Barbaros Şansal İddiası Arkasında Ne Var

Barbaros Şansal İddiası Arkasında Ne Var

KAÇIRILDIKTAN SONRA ÇOK DEĞİŞTİ

Ünlü modacı Barboros Şansal'ın Beyoğlun'unda meydana gelen ve uzun süre gündem de kalan Palalı Saldırgana ilşkin iddiası gündeme bomba gibi düştü. Gezi Direnişi başladığı günlerde öne çıkan isimlerden olan Barboros Şansal'ın birden bire böyle bir iddiayı ortaya atması büyük şaşkınlık yarattı. Savcıları göreve çağıran Şansal'ın ardından, AKP Hükümet sözcüsü Hüseyin Çelik'te savcıları göreve davet ederek konunun araştırılmasını istedi. Açıklamanın ardından Gezi Direnişini destekleyen yığınlar tarafından büyük tepki gören Barbaros Şansal'a bir tepkide Antalya'da bulunan CHP Genel başkanı Kılıçdaroğlu'undan geldi. Taksim'deki palalı saldırganın CHP organizasyonu olduğunu söyleyen Barbaros Şansal'a, Kılıçdaroğlu'ndan yanıt geldi.Kılıçdaroğlu, "Kim o? Aklını peynir ekmekle yemiş herhalde. Moda işine baksın. Eğer siyasete soyunacaksa AKP orada duruyor. Gider oraya katılır o zaman bizim muhatabımız olur" diye konuştu. KAÇIRILMA HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ

KAÇIRILDIKTAN SONRA ÇOK DEĞİŞTİ

Direniş sürecinde sosyal medya hesaplarından ve çeşitli tv kanallarından sürece büyük destek veren Barboros Şansal, esrarengiz bir şekilde evinden kaçırılmış, 24 saat beraber olduğu insanlar ve tutulduğu yer hakkında bilgiler basına yansımıştı. Çok net olmayan kaçırılma nedeni ve tutulduğu yerler hakkında hiç bir kesin bilgi ortaya çıkmamış, daha sonra da unutulmuştu. Barboros Şansal'ın esrarengiz kaçırılma olayını yakın çevresine de, basına yansıyan şekilde anlattığı, bu gün açıkladığı "Palalı CHP organizasyonu olabilir" düşüncesindende bahsettiği ancak çok net bilgiler vermediği ortaya çıktı. Bu bilgileri paylaştığı yakın arkadaşları Barbaros Şansal'ın, bu gün açıkladığı iddiasını, kaçırılmanın ardından kendisinde meydana gelen büyük değişikliklere bağlayarak, "baskı altında olabilir" gerekçesine dayandırıyorlar.

İDDİA OLAYI

-İSTANBUL'deki Gezi olayları sırasında eylemcilere pala ile saldırı olayının arkasında CHP’nin olduğunu iddia eden modacı Barbaros Şansal, İzmir’de çadır eyleminde bulunan öğrencileri ziyaretinde açıkladığı bu iddiasının üzerinden gündemin başköşesine yine oturdu. Uzun süredir Direnişin ilk günlerinde olduğu kadar aktif olmayan Şansal'ın açıkladığı iddiaya ilişkin aurıntılar şöyle.

MESELE CHP DEĞİLDİR
 
 Şansal, basın mensuplarının konuyla ilgili soruları üzerine, "Mesele CHP değildir. Böyle yansıtılmasına şaşırıyorum. Mesele, temiz siyasettir" dedi. İddiasıyla ilgili savcıların çağırması halinde gidip ifade verebileceğini söyleyen Barbaros Şansal, "Belki tesadüf, belki de gerçekten planlanmıştı. Onu bulmak, araştırmak benim değil savcılığın, hukuğun görevi" diye konuştu.
 
Eli palalı kişiyle ilgili iddiasıyla gündeme oturan modacı Barbaros Şansal, bugün öğlen saatlerinde yurtlarda kız erkek ayrımı yapılmasına tepki gösterip Ege Üniversitesi Kampüsü içerisinde çadır kuran öğrencileri ziyaret etti. Öğrencilere destek vermek için geldiğini söyleyen Şansal, 'Gezi olayları sırasında eylemcilere pala ile saldırı olayının arkasında CHP’nin olduğu' iddiasıyla ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
 
Şansal, "“Bildiğim kadarıyla bunu söyleyen arkadaş AKP’nin polisiyle davalı. Gürsel Tekin de oradadıydı. İl Genel Meclisi’nin CHP’li bir üyesinin danışmanı bana söylediğinde 'Şaka mı yapıyorsun?' dedim. 10 gün sonra bu olay gerçekleşti. Belki tesadüf belki de gerçekten planlanmıştı. Onu bulmak, araştırmak benim değil Savcılığın, hukuğun görevi" dedi. 

AKP'Lİ ÇELİKTEN SAVCILARA JET ÇAĞRI
 
AK Parti'li Hüseyin Çelik’in, twitter aracılığıyla savcıları göreve çağırmasını bilmediğini, kendisinin twitter hesabının askıya alındığını dile getiren Şansal, "Ben orada tek başıma değildim. Çağırırlarsa tabi ki gider ifademi veririm. Orada Gürsel Bey’le de konuşuldu. CHP milletvekilleri de parkta açıklamalarını yaptılar. Bir televizyon kanalında 2.5 saatlik konuşmam var. Sadece 50 saniye üzerinden polemik yapılmasını doğru bulmuyorum. Meclisteki 550 etoburla karşı karşıyayız. 31 Mayıs’ta gerçekleşen halk hareketiyle Türkiye’de siyasal yapının, partilerin sadece hiyerarşik düzen içinde debelendiğini görüyoruz. Çözüm üretmeyip ötekileştirme var. Ben parkta BDP’li olmakla itham edildim. Hatta olabilirim ama değilim. 'Benim annem, senin anneni malum yerde gördü' diyerek siyaset olmaz. Bu coğrafyada o kadar çok değişiklikler varken, meclisimiz daha pazartesi açılacak. On binlerce yaralımız, onlarca gözü çıkmış insanımız var. Kaç tane ölümüz var. Ortadoğdu’da bir sürü var. Var oğlu var. O kadar çok şey var ki, sis ve gaz bombaları bile masum kalıyor" dedi.
 
YÜZLEŞTİRME ZAMANI
 
İddiasıyla ilgili sözlerine devam eden Şansal, “Umarımki doğru değildir. Umarım tesadüftür. Çok düşündürücüdür. CHP “biz Gezi’de yoktuk' derken o gün Bağdat Caddesi’ndeki forumda “her gün gittik' diyorlar. AKP’den hemşire arkadaşlar da orada revirde çalışıyordu. Hangi partiden olursa olsun bana bir yanlış gelirse AKP, CHP, MHP, İP, TKP de olabilir hiç farketmez. Bu saatten sonra doğruları varsa yanlışları ortaya çıkarıp yüzleştirme zamanıdır. Mesele CHP değildir. Böyle yansıtılmasına şaşırıyorum. Hemen AKP, CHP’ye, CHP’de AKP’ye silah olarak kullanıyor. Artık mesele AKP, CHP değil. Mesele Türkiye Cumhuriyeti’dir. Mesele, temiz siyasettir" dedi. 
 
'GEZİ, SİYASİ HAREKET DEĞİLDİR'
 
Gezi’nin bir siyasi hareket olmadığını söyleyen Şansal, "İktidar, muhalefet el birliğiyle Gezi’yi siyasallaştırmaya çalışıyorlar. Gezi bu ülkede insanların ötekileştirildiği, tercih haklarına aşırı müdahalenin getirdiği bir sonuçtur. Benim o parkta 50 yılım geçti. Yaşaması gereken tarihsel bir alandır. Her İstanbullu’nun sahip çıkması gerekir. Geziyle ilgili üç haftalık süre hem medya hem de siyasi partiler tarafından perakende haber olarak sunulmuştur. Gezi endeksli siyaset yaratılmıştır. O dönemde, ülkenin yanlış dış politikalarındaki gelişmeler halktan saklanmıştır" diye konuştu. 
 
Şansal, Savcılığın çağırması halinde gidip ifade verebileceğini söyledi, “MOBESE kameraları var orada. Olayın geçtiği kafeteryada da kameralar vardı. Ordan da tespit edilebilir. Elimden alınan cep telefonumda da görüntülere de ulaşılacaktır" dedi.
 
PALALI OLAYINDA CHP’Yİ SUÇLAMIŞTI
 
Gezi taraftarlarının Bağdat Caddesi Forumu'nda Barbaros Şansal’ın konuşması televizyonda yayınlandı. Ünlü modacı Barbaros Şansal, büyük çoğunluğu CHP'lilerin oluşturduğu bir platformda Taksim Gezi Parkı olayları sırasında yaşanan palalı saldırgan olayını CHP'nin planladığını iddia edip, “İsmini vermeyeceğim. Gerekirse de veririm. Ancak hukuki bir platformda veririm. Yine bir gece Taksim'deki bir kafede CHP İl Başkanlığı danışmanlarından bir tanesi bana Talimhane'den çok yakında palalı birinin çıkacağını, konuştuklarını bunu AKP'nin üzerine atacaklarını söyledi. Yalnız değildim. Yanımda Gürsel Tekin vardı. Başka şahitlerim de vardı" demişti.