Barbaros Şansal Göz Altında mı?

Barbaros Şansal Göz Altında mı?

BARBAROS ŞANSAL'DAN HABER VAR

Uzun süren bir bekleyişin ardından nihayet Barbaros Şansal'dan haber alınabildi. Yakınları, sevenleri merak içinde bekleyişini sürdürürken Şansal'ın Twitter hesabından güvende olduğuna dair bir açıklama geldi. Güvenç Dağüstün'ün Barbaros Şansal'la telefonda görüştüğünü belirtmesiyle herkes derin bir nefes aldı. Barbaros Şansal, uykusuz bir şekilde evine döndüğünü, cep telefonunun yanında olmadığını ve şikayetçi olmadığını belirtti. Detaylı açıklamayı ise daha sonra yapacağını duyurdu.

SOSYAL MEDYA AYAĞA KALKTI

Barbaros Şansal'ın akşam Halk Tv canlı yayınına katıldıktan sonra, kapısında sivil polislerin bulunduğunu ve gözaltı için geldiklerini, Halk TV Spikeri Lale Arslan'a bildirmesinin duyulması üzerine haber sosyal medyada büyük yankı buldu. Fakat bir süre sonra yakın arkadaşlarının yaptığı açıklamalar üzerine sosyal medya 
 tagı ile çalkalandı. Atılan tweetler ile İstanbul Valisi Avni Mutlu'ya sorulan sorulara herhangi resmi bir cevap alınamadı. 

Vatan Caddesi İstanbul emniyet Müdürlüğü'nü arayan editörlerimiz ise net bir yanıt alamadılar. Telefona çıkan görevliler "var da diyemeyiz, yok da diyemeyiz basın bürosu yapıyor bu açıklamaları" şeklinde yanıt verdiler. Barbaros Şansal'ın evinin bulunduğu Sarıyer'deki yerel sitelerde göz altına alındığı doğrultuda haber yaptılar.

KUŞKU YARATAN AÇIKLAMALAR 

Barbaros Şansal'ın, Halk TV ye bağlanan yakın arkadaşı, Şansal'ın kaçırılmış olabileceği kuşkusunu taşıdıklarını söyledi. Yakın arkadaşı, kapının zorlanmadığını, emniyetten herhangi bir bilgi alınamadığını, kapıya gelenlerin sivil olduğunu, evde olan yardımcısının da kayıp olduğunu açıkladı. Evin aranmamış olduğunu kapının ise kilitlenmediğini açıkladı. Yakınları Şansal'ın şoförüne de ulaşılamadığını bildiriyor.

Bu arada sanatçı Harun Kolçak twitter hesabından Barbaros Şansal'ın Vatan Caddesi Emniyet Müdürlüğünde olduğuna dair bir tweet attı ancak, bu bilgi bir süre sonra Vatan Emniyet'te bulunan avukat Ramazan Demir tarafından yalanlandı. Demir Twitter hesabından polislerin Vatan Emniyet'te ne Tem şubede ne de Güvenlik Şube'de Barbaros Şansal diye birinin bulunmadığı bilgisini verdiklerini duyurdu. Demir bir başka tweetinde şöyle dedi; 
 "Emniyet'ten ayrıldık, Barbaros Şansal şu saat itibariyle Vatan'da değil. Polislerin hicbir bilgisi yok,aradıkları da yok."

Son olarak Halk TV yayınına bağlanan İstanbul Barosu yönetim kurulu üyesi Hasan Kılıç, Emniyet'te Barbaros Şansal adına bir kayıt bulunmadığını, Emniyet'in derhal bir açıklama yapması gerektiğini, yakınlarınınsa Şansal'ın evinin çevresindeki güvenlik kameralarının incelenmesi için polise başvurmaları gerektiğini söyledi.

Ulaşılabilen son bilgilere göre Barbaros Şansal'ın nerede olduğu, kimler tarafından evinden alındığı bilinmiyor. 

BARBAROS ŞANSAL GÖZ ALTINA ALINDI MI?


Gezi Parkı direnişi aktivistlerinden Modacı Barbaros Şansal gözaltına alındı. Olay şöyle gelişti: 

Barbaros Şansal, gece 23.30 sularında Halk TV'nin canlı yayına telefonla bağlandı. Polisin Taksim'de uyguladığı şiddeti canlı yayında aktaran Şansal, konuşmasını bitirdikten sonra telefonu kapattı. 

Gerçek Gündem.com'un edindiği bilgiye göre, reklam arasındaHalk TV spikeri Lale Özan Arslan'ı arayan Şansal, ''Kapımda polisler var, sanırım gözaltına alacaklar'' dedi. Şansal,"İnternet bağlantım da kesildi'' ifadesini kullandı. Barbaros Şansal'ın bu sözlerinin ardından, Halk TV spikeri Lale Özan Arslan'la bağlantısı koptu. Şansal'ın gözaltına alındığı öğrenildi. Öte yandan, polisin bu gece Taksim'de 40 kişiyi gözaltına alındığı belirtildi.

TELEFON İLE ULAŞAMIYORUZ

Barbaros Şansal'a telefonla ulaşılamıyor. Kaynak olarak sadece Halk Tv spikeri Lale Hanım'ın twitter hesabından kendisine ulaştığını belirttiği bu ekran görüntüsü var.
 
İSTANBUL BAROSU açıklamasına göre kendilerine bu gün 40 göz altı yapıldığı bilgisi ulaştı. Baro yetkilisi göz altına alınanların çoğunun hiç bir eyleme katılmadığını, bir çoğunun ise kafelerde oturanlardan yapıldığını açıkladı.

Polisin bu tutumunun Taksim ve Beyoğlu'nu yasaklama amacı taşıdığını düşündüklerini söyledi.
İstanbul Barosu; 40 kişinin sağlık kontrölü yapıldı ve istanbul Emniyetinde. Baromuz ilgileniyoruz. Emniyetin sağlıklı bilgi vermemesi yüzünden, vatandaş baroya sığınıyor.




Son olarak 02:18'de Barbaros ŞANSAL'ın Twitter hesabından şu mesaj atıldı; (Bu mesajın saati göz altı olayından sonradır.) Bu şüpheli tweet sonrasında Şansal'ın telefonunun başka birinin eline geçmiş olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor, yakınları Şansal'ın telefonunun aranmaması ve mesaj atılmaması gerektiğini söylüyor. Bu tweetten sonra Şansal'ın hesabından başka bir mesaj yayınlanmadı.