BARANSU'DAN ŞOKE EDEN BALYOZ YAZISI

BARANSU'DAN ŞOKE EDEN BALYOZ YAZISI

Engin Alan hakkında şok sözler....

Taraf Gazetesi yazarı Mehmet Baransu Balyoz davasına ilişkin "Bavuldaki kirli çamaşırlar" başlıklı bir yazı kalme aldı.

Baransu yazısında Balyoz'un bi kumpas olmadığını iddia ederken, tahliyeleri de eleştirdi.

"Anayasa Mahkemesi’nin, Balyoz Darbe Planı davasını, usul yönünden iki gerekçeyle eleştirip, yeniden yargılanma yolunu açması, ardından tüm sanıkların tahliye edilmesiyle memleket “bayram yerine” döndü." diyen Mehmet Baransu yazısını "Cezaevinden çıkanlar yine bildik tehditleri savurmaya başladılar. “Yaşananlar kimsenin yanına kâr kalmayacak. Hesap soracağız...” falan, filan. Engin Alan, Çetin Doğan ve bazı arkadaşlarının bu tehditlerini izledikçe “bana bir gülme geliyor”. şeklinde sürdürdü.
 
Baransu ayrıca çalıştığı gazeteye ve şahsına yönelik  eleştirilere dedeğindi;

"Efendim 2003 yılında 1. Ordu Komutanlığı’nda darbe toplantısı yapılmamış... Tüm senaryolar “kumpastan” ibaretmiş... Mehmet Baransu ve tabi ki Taraf ve “yoldaşları” (yoldaşlar “paralelciler” oluyor bu arada) toplanıp “kumpası” organize etmişler. Bavuldaki belgeler safsataymış. O belgeleri görmemiş, okumamış, yazmamış biri olsam bu arkadaşların “safsatalarına” inanacağım."

Baransu bavuldaki pis çamaşırların denizde damla olduğunu söyledikten sonra “Balyoz darbe değildi, kumpas kuruldu, diyenler, o Bavul’da bir de Genelkurmay’ın isteğiyle açıklanmayan belgeler vardı. Umarın yeniden yargılamada o belgeler açıklanır ve tiyatronuzu hep beraber görürüz." iddiasında bulundu.

Mehmet Baransu yazısını şu sözlerle bitirdi;

"Son sözüm de yarın Meclis’te yemin edecek Engin Alan’a; liderleri ilk gece toparlayalım derken Sayın Bahçeli de o listede var mıydı? Gözaltına alacağınız, Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın yüzüne nasıl bakacaksınız? En önemlisi darbe konuşması ve planı yapan, Milli Mutabakat hükümeti kuracağınızı söyleyen siz, o Meclis’e hangi duygularla gideceksiniz? Hangi yüzle Meclis’te yemin edeceksiniz? “Hesap” bu sorularla sorulur Sayın Alan. Cevabınızı bekliyor olacağım."
 
 

Kaynak:Haber Kaynağı