BARANSU AKP'ye YÜKLENDİ..

BARANSU AKP'ye YÜKLENDİ..

Mehmet BARANSU'nun, Olimpiyatların Tokyo'ya verilmesinden sonra, bizzat Başbakan Erdoğan'ı hedef alan tweetleri ortalığı karıştıracağa benziyor

TARAF gazetesi yazarı Mehmet Baransu, Olimpiyat fiyaskosu sonrasında organizasyon düzenleme komitesi ve çalışmaları konusunda attığı tweetlerle ortalığı karıştırdı.

Hanoğlu Hakan

NEDEN ŞİMDİ ?

Tokyo yüzde 60'la alıyorsa ve biz onun neredeyse yarısı kadar oy alıyorsak, Ankara'da birilerinin şapkayı önlerine koymaları gerekir. Bunları şimdi neden mi yazıyorum. oylama öncesi dünya kamuoyunun bu rezillikleri görmesini istemedim. küçük bir umut belki alırız dedim

OLİMPİYAT SEÇİM KRİTERLERİ ..

Olimpiyatlarda 27 spor dalıyla yarışılıyor. En önemli kategori bu federasyonlar. Bu federasyonlar oylamanın yüzde 80'i. İnşaat, trafik % 20. Olimpiyat komitesi yaptığınız organizasyonlara bakar. Dünya şampiyonalarına. Ve o şampiyonadaki seyirci, sponsor ve canlı yayına bakar Komitenin baktığı yüzde seksenlik oran bu.
 
U-20 organizasyonunu yaptık, güreş dünya şampiyonası yaptık, akdeniz olimpiyatları yaptık. peki seyirci, canlı yayın, sponsor neydi? Tüm bu oranlarda yüzde sıfır çektik. Sıfır seyirci, sıfıra yakın sponsor ve TRT'nin canlı yayınlar için federasyonlardan ücret talep etmesi Federasyonları bir araya getiremedik. Organizasyonlarda madalya alamadık. 


SPOR BAKANI SUAT KILIÇ

Dopingde dünya listesinde birinci sıradayız. Bu listeyi yakında tüm Türkiye görecek. Bu listeyi kamuoyundan sakladılar. Doping listesini niçin kamuoyundan saklıyor spor bakanlığı. Bunu da spor bakanı açıklar umarım. Bir bakan kına stokları tukenmis diye twet atıyorsa, o ülkeye olimpiyat verilmemesi üzerine düşünmeye gerek yok. Spor Bakanlığı Arjantine bedava götürdüğü gazetecilerin listesini açıklamalı. Gidenlerin tümü bedava gitti.Ben listenin 650 kişi olduğunu biliyorum.

EROL OLÇAK

Olimpiyatlar için eski parayla 1 katrilyon Başbakanın adamı Erol Olçak'ın kontrolüne verildi. O para da har vurup harman savruldu. Bu paranın 1 milyarı bilet için AKP teşkilatlarına verilip, yaptığımız üç organizasyona seyirci getirilebilirdi. Ancak bu yapılmadı. Bu paranın küçük bir bölümüyle seyirci statlara getirilip, akdeniz dünya güreş, u-20 de seyirci rekoru kırılabilirdi. Seyircide sıfır çektik AKP bu üç organizasyona teşkilatlarını soksaydı, olimpiyatları almamamız işten bile değildi. Şimdi oturup, erol olçakın bir katrilyonu nereye harcadığına bakacağız. Bakar mıyız? Asla. Emirle verildi çünkü. Tüm açılışlar ona veriliyor

Başbakan bu ekibe inandı ve kandırdılar. Olimpiyat sonrası hesap sorar umarım. İlk sorması gerekli kişi kader arkadaşı Erol Olçak olmalı. Erol Olçaktan hesap sorar mı? Hiç zannetmiyorum. Türkiyedeki tüm organizasyonlar neden erol olçaka verilir AKPliler neden Erol Olçak'a, Erol .lçak der. Boş bıraktığım yere harfi siz koyun. Kaç milyon dolarlık iş aldı. Milyar mı deseydim Erol Olçak'ın TRT'ye borcunu kapatmak için niçin bütün organizasyonlar ona veriliyor. Milletin parası niçin peşkeş çekiliyor. Erol Olçak'ın devletten ihalesiz, zorla aldığı, ihale adı altında aldığı işleri Başbakan açıklayabilir mi? TRT'den sorumlu bakan açıklayabilir mi? Erol Olçak'ın TRT'ye borcu ne kadar? Borcunu ödememesine rağmen ikinci reklam ihalesini nasıl aldı. Erol Olçak umarım beni mahkemeyi verir. Daha reklam panosu işine girmedim bile. Erol Olçak'ın aldığı en az yüz işi ben biliyorum. Çünkü canlı yayınlarını ben yaptım. Samsundaki boru açılış işini bire yüze aldılar. Spor Bakanlığından bir yetkiliye şunu sordum. Neden tüm organizasyonu erol olçak'a verdiniz. Sustu, sonra benden daha iyi biliyorsun dedi.

GOKSAL GÜMÜŞDAĞ - LEBLEBİCİ GSGM GENEL MUDUR YARDIMCISI

Konya’da leblebicilik yapan adamı Göksel Gümüşdağın talimatıyla spor genel müdür yardımcısı yaptık. Bu leblebicilik yapan adama 61 tane spor federasyonunu bağladık. sonuç 61 federasyon, sıfır puan. Göksel Gümüşdağ Türk sporunu idare etsin. Olacağı buydu. Siz daha beterini hak ediyorsunuz. Kadir Topbaş, olimpiyat basın toplantısı düzenliyor. Yanında göksel beyefendi. Siz göksele layıksınız. Bu yazdıklarıma yalan diyebilecek siyasetçinin, bakanın da anlının karışlarım. Milletin parasını peşkeş çek. Leblebiciye koltuk ver. Şike yap, üstünü ört, doping yap, listeleri sakla. Göksel her taşın altından çıksın. Sonra da olimpiyat ruhundan bahset.

Göksel Gümüşdağ, Yenişafak'ın patronlarına, ana avrat sövdü, Albayrakların kadınlarına küfür etti, mahkemeye veremediler Gökseli. Sizin karınıza, ananıza küfür hakaret edecekler, yukarıdan emir gelecek ve mahkemeye veremeyeceksiniz. Bu kadar genişlik olmaz arkadaş. Yenişafak'ın sahipleri posta koyup, akıl veriyor. Sen önce annene, karına küfür eden Göksel Gümüşdağı mahkemeye verme cesaretini göster. 

 
MUSTAFA ERDOĞAN
Tüm federasyonları başbakan erdoğanın kardeşi mustafa erdoğanın umuduna bıraktık. Her federasyonla, seçimleriyle ilgilendi mustafa erdoğan.
 

AKPyle yolların neden ayrıldı diye soruyorlar. Hırsızlık kardeşim, hırsızlık.