BARAJ KAPAKLARI AÇILDI SAKLIKENT BU HALE GELDİ

BARAJ KAPAKLARI AÇILDI SAKLIKENT BU HALE GELDİ

Muğla’nın Seydikemer ilçesinde bulunan Saklıkent kanyonunda meydana gelen sel ise amatör kamera tarafından görüntülendi.

MUĞLA’nın Seydikemer İlçesi’nde Eşen 1 Barajı’nın taşma ihtimaline karşı Çukurincir Mahallesi’nde 15 ev boşaltıldı. Seydikemer’de akşam saatlerinden itibaren etkili olan şiddetli yağış nedeniyle Yayla Patlangıç Mahallesi’nde Eşen 1 Barajı yüzde 100 doluluğa ulaştı. Her yıl yüzbinlerce turistin ziyaret ettiği saklı kent gezi parkuru sular altında kaldı. Baraj kapaklarının açılması ardından Saklıkent'te alınan görüntüler korkuttu.

ÇAY KENARINDA Kİ EVLER BOŞALTILDI

Baraj yetkililerinin tahliye kapaklarının açılacağı uyarısının ardından sel ihtimali olan bölgelerde tedbir alındı. Eşen Çayı kenarında bulunan Çukurincir Mahallesi’ndeki 15 ev tedbir amaçlı boşaltıldı. Çukurincir Mahallesi’nde tahliye işlemleri devam ederken, barajdan gelecek suyun fazla zarara neden olmaması için Eşen Çayı kenarında bent oluşturma çalışmaları devam ediyor.

‘CAN KAYBI OLMASIN DİYE TEDBİR ALIYORUZ’

Tahliye çalışmalarını yerinde takip eden Seydikemer Kaymakamı Muammer Köken, tedbir amaçlı evlerin boşaltıldığını söyledi. Yayla Patlangıç Mahallesi’ndeki barajda su seviyesinin yükseldiğini anlatan Kaymakam Köken, “Zaten mahallede selin neden olduğu bir zarar mevcuttu. Bu zararın barajdan gelecek su nedeniyle daha da büyümemesi için önlem alıyoruz. Su baskını nedeniyle mal kaybımız olacaktır ancak biz can kaybı yaşanmaması için tedbir alıyoruz. Mal kaybını en aza indirmeyi hedefliyoruz. İnşallah zararımız daha fazla olmaz” dedi.

‘TEK TEK EVLERİ GEZİYORUZ’

Vatandaşlara tahliye sırasında yardımcı olan Çukurincir Muhtarı Servet Yılmaz da “Barajın taştığını öğrenince hemen önlem almaya başladık. Eşen Çayı kenarında bulunan 15 evi boşaltıyoruz. Tek tek evleri gezerek halkımızı uyardık. Tahliye edilen kişileri, mahallenin yüksek kesimlerindeki akrabalarının yanına yerleştiriyoruz” diye konuştu.

TURİSTLER GEZİYORDU

saklikent-fethiye.jpg

SAKLIKENT’E SEL BU HALE GELDİ

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

Kaynak:Haber Kaynağı