BARAJ İNŞAATI ÇÖKTÜ 6 İŞÇİ ALTINDA KALDI ŞİRKET BAKIN KİMİN ÇIKTI

BARAJ İNŞAATI ÇÖKTÜ 6 İŞÇİ ALTINDA KALDI ŞİRKET BAKIN KİMİN ÇIKTI

Hamzadere baraj inşatında göçük meydana geldi ve altında 6 işçi kaldı. Şirket ise bakın kimin çıktı

Edirne’nin İpsala ilçesine bağlı Yapıldak köyü yakınlarında yapımı süren Hamzadere sulama barajı inşaatında 6 şçi göçük altında kaldı.

GÖÇÜĞÜN OLDUĞU ŞİRKET KİMİN ÇIKTI

20 başvuru yapılan ihaleye, uygun şartları taşıyan 10 firma katılırken yaklaşık maliyeti 400 milyon TL olarak belirlenen yapım işi ihalesinde, 214 milyon 931 bin 714,39 TL teklif veren Kolin İnşaat, Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş. üstlenici firma oldu. İhale şartları gereği DSİ tarafından son yeterlilik değerlendirmesine alınacak. Firmanın uygun bulunması halinde, sözleşme yapılacağı ve sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 10 gün içinde yer teslimi yapılarak işe başlanacağı kaydedildi.

Cimra, Pamuklu, Telmata, Kızkapan ve Keşanaltı ovalarında 335 bin 640 dekarlık alanın sulanacağı Hamzadere Barajı Projesi ile bugüne kadar 62 bin 200 dekarlık bölüm sulu tarıma açıldı. 33 bin 563 hektar olan sulama alanının bin 900 hektarlık bölümü tamamlanan ve 4 bin 329 hektarlık bölümü ise inşaat aşamasında olan barajın, 27 bin 336 hektarlık bölümünün ihale edildiği kaydedildi.

İHALEYE İTİRAZ EDİLMİŞ

ihale-iptal-basvurusu.jpg

İŞ MAKİNALARI İLE TOPRAK ALTINDA İŞÇİ ARIYORLAR

Kaynak:Haber Kaynağı