BARAJ GÖLÜNDE PİRANA DEHŞETİ

BARAJ GÖLÜNDE PİRANA DEHŞETİ

ADANA'daki Seyhan Baraj Gölü'nde avlanan amatör balıkçı 33 yaşındaki Osman Demir'in eli ve ayağını 'pirana balığı' ısırdı.

Bu sabah erken saatlerde Sarıçam İlçesi'ndeki Karaömerli Köyü'ne giden Osman Demir, Ozan Karaca, Cengiz Kaya ve Uğur Gökoluk, Seyhan Baraj Gölü'nde oltayla avlanmaya başladı.

BİLEMEDİLER

Sazan gibi tatlı su balığı tutan balıkçıların oltasına ne olduklarını tam olarak bilemedikleri küçük boyutlu bir balık takıldı. Demir'in eline almak istediği balık, sol avucunu ısırınca yere düştü. Bu sırada da sol ayağını da ısırdı.

Eli ve ayağı kanamaya başlayan Osman Demir, hastaneye giderken diğer balıkçılar söz konusu balığı kovanın içine aldı. Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tetanoz aşısı yapılıp taburcu edilen Osman Demir, hayatında ilk kez böyle bir durumla karşılaştığını söyledi.

'TÜRÜ ARAŞTIRILIP ÖNLEM ALINMALI'

Balığın pirana olduğunu söyleyen Osman Demir, "O bölgede yıllardır balık tutarım. İlk kez bu balığı görüyorum. O gölde aynı zamanda yüzüyoruz da. Beni ısırdığında korkmadım ama panik yaşadım. Bu balık çok tehlikeli. Yetkililer önlem alsın" dedi. Diğer amatör balıkçılar da şaşkınlık yaşadıklarını belirtip gölde gerekli araştırmanın yapılmasını istedi. 

YEŞİLIRMAK'TA DA ÇIKMIŞTI

Çukurova Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi'nde görevli öğretim üyeleri ise, "Bu balık çok büyük ihtimalle pirana ama 'kesin budur' diyebilmek için tür araştırması yapılması gerekiyor. Bu balığı maalesef kendini bilmez insanlar göle bırakabiliyor. Panik yapmadan gölde önlem alınmalı, çünkü bu tür balık tehlike yaratır" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı