BANKACILAR HESAP SAHİPLERİNİ UYARDI

BANKACILAR HESAP SAHİPLERİNİ UYARDI

Türkiye Bankalar Birliği, kurumun adı kullanılarak yapılan dolandırıcılığa karşı uyardı.

Türkiye Bankalar Birliği (TBB), son dönemde artan Kurumun adı kullanılarak yapılan dolandırıcılığa karşı uyardı.

TBB'den konu ile ilgili yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

"Son günlerde, kendilerini Türkiye Bankalar Birliği personeli veya Türkiye Bankalar Birliği ile anlaşmalı kuruluş yetkilisi olarak tanıtan bazı kişilerin, banka müşterilerini telefonla arayarak, müşterilerin bankalara ödedikleri ücret, masraf ve komisyonların kendilerine geri ödenmesine aracılık edecekleri vaadiyle müşterilerin kişisel bilgilerini talep ettikleri öğrenilmiştir.

Gerçeği yansıtmayan bu vaadlere ilişkin olarak kamuoyunun doğru bilgilendirilmesini teminen aşağıdaki açıklamanın yapılması gerekli görülmüştür:

Türkiye Bankalar Birliği’nin, çalışanları ve/veya anlaşmalı kuruluşlar eliyle bankaların müşterilerinin bankalara ödedikleri ücret, masraf ve komisyonların geri ödenmesine yönelik bir çalışması ve görevi bulunmamaktadır. Kendilerini Birlik çalışanı veya Birlik ile anlaşmalı kuruluş yetkilisi olarak tanıtan kişilere kesinlikle itibar edilmemeli, bir dolandırıcılık olayına maruz kalınmamasını teminen kişisel bilgiler asla paylaşılmamalıdır. Bu kişiler hakkında ilgili kurumlar nezdinde suç duyurusunda bulunulmalıdır. "

Kaynak:Haber Kaynağı