Banka dekontlarının hikayesinde ilginç ayrıntılar ortaya çıktı

Banka dekontlarının hikayesinde ilginç ayrıntılar ortaya çıktı

Kılıçdaroğlu'nun CHP Gurup Toplantısında açıkladığı Erdoğan yakınlarına ait olduğu ileri sürülen banka dekontlarının hikayesinde çok konuşulacak ayrıntılar ortaya çıktı.

CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün gurup toplantısında açıkladığı Erdoğan'ın yakınlarının Man adasındaki şirkete gönderdiği milyonlarca dolar havale konusunda AKP ve Erdoğan cephesinden verilen yanıtlar kamuoyunu tatmin etmedi.

KILIÇDAROĞLU BİLİNENİN ÇOK AZINI AÇIKLADI

Yanıtlarda belgelerin sahte beyanların yalan olduğunun yanı sıra ticari faliyetler olduğuda ileri sürüldü. AKP ve Erdoğan cephesinde yaşanan bu çelişkinin nedeni ise yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada tüm bildiklerini ve belgelerin tamamını açıklamamıştı. Konuyala ilgili Sözcü yazarı Saygı Öztürk köşesinde olayın nedenini ve ayrıntılarını şöyle anlattı.

KILIÇDAROĞLU HERŞEYİ NEDEN AÇIKLAMADI BELGELERİ NEDEN DAĞITMADI

Sözcü yazarı Saygı Öztürk, Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı belgelere ilişkin, "Paranın gönderildiği bankalardan da teyitler alındı, hatta belgelere bile ulaşıldı. Bunun için bazı partililerin yurtdışına gönderildiğini de belirtelim" ifadelerini kullandı.

İŞTE O YAZININ İLGİLİ BÖLÜMÜ

"Kılıçdaroğlu'nun dün açıkladığı belgeler bölüm bölüm geldi. İlk belgeler geldiğinde, Kılıçdaroğlu bunları yetersiz buldu. Üstelik sahte belgelerle Kılıçdaroğlu'na tuzak kurulmuş da olabilirdi. Titiz bir müfettişin yapması gerekeni yaptı, paranın gönderildiği bankalardan da teyitler alındı, hatta belgelere bile ulaşıldı. Bunun için bazı partililerin yurtdışına gönderildiğini de belirtelim.

Ulaşılan belgelerin sıkı bir biçimde korunması gerekiyordu. Çoğaltıldı ve üç ayrı 'güvenilir' kişiye teslim edildi. CHP Genel Başkanı, belgeleri sağlama aldıktan sonra konuyu gündeme taşıdı. İp ucu verdi vermesine ama belgeleri düne kadar ortaya çıkarmamıştı. Hemen belirtelim, bu belgeler CHP tarafından basına da belli bir süre verilmeyecek, her fırsatta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın istifası istenecek. 

Nitekim, Kılıçdaroğlu'nun neler açıklayacağını milletvekilleri de merak ediyordu. Belgeler açıklandıkça, 'Tayyip istifa' sesleri grup toplantı salonunda yankılandı.
Birileri, belgelerin 2011 yılına ait olduğunu söyleyecektir. Hemen belirtelim, Kılıçdaroğlu, elindeki belgelerin tamamını açıklamadı. Yani bunların devamı da gelebilir. Dün konuştuğum CHP Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan şunları söyledi:
'Söylediklerimizi belgelerle kanıtladık. Şimdi Cumhurbaşkanı'nın istifasını bekliyoruz. Banka dekontlarıyla isim isim, tarih tarih, şirketler, yatırılan para miktarını ortaya koyduk. Türkiye çadır devleti, muz devleti değildir. Bütün meseleler bir kişinin çıkarları, isteklerine göre şekillenemez. Cumhurbaşkanı, halktan dolarlarını bozdurmasını istiyor ama yakınları vergi ödememek için dolarlarını yurtdışına gönderiyor. Simit alırken bile vergi ödenirken, vergi ödememek için yurtdışına para gönderildiğini ortaya koyduk.'
Etik bakımından önemli olan konuyu CHP, talep edilmedikçe savcılığa göndermeyecek."

İŞTE TARİHİ AÇIKLAMA

cats-030.jpg

 

İlgili Haberler