BANK ASYA ÖNÜNDE PROTESTO BAŞLADI

BANK ASYA ÖNÜNDE PROTESTO BAŞLADI

BANKACILIK Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun (BDDK)kararıyla Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) yönetimine el koyduğu

BANKACILIK Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun (BDDK)kararıyla Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) yönetimine el koyduğu Bank Asya'nın İzmit Şubesi önünde bu sabah pankartlı sessiz protesto eylemi başlatıldı.

MİLLET BANKASINA SAHİP ÇIKIYOR

TMSF'nin dün gece açıklanan kararı ardından bu sabah erken saatlerde İzmit'te Bank Asya Şubesi önünde toplananlar, kararı protesto etti. Ellerinde 'Hırsızlık babadan oğula geçer', 'Para çekmeye değil yatırmaya geldik', 'Millet bankasına sahip çıkıyor', 'Bankamızın önüne yatmaya geldik' yazılı pankartlar taşıyan gruptaki bazı kişilerin Kuran-ı Kerim okudukları görüldü.

 

BANK Asya yönetiminin Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF)'na devrinin ardından, çok sayıda vatandaş bankanın Ümraniye'deki genel müdürlük binası önünde beri bekliyor. Bina çevresinde akşam saatlerinden itibaren polis ekiplerinin bariyerlerle...

GENEL MÜDÜRLÜK ÖNÜNDE KALABALIK ARTIYOR

BANK Asya yönetiminin Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF)'na devrinin ardından, çok sayıda vatandaş bankanın Ümraniye'deki genel müdürlük binası önünde beri bekliyor. Bina çevresinde akşam saatlerinden itibaren polis ekiplerinin bariyerlerle aldığı güvenlik önlemi de devam ediyor.

Polis ekiplerinin kurduğu barikatın arkasına geçişe izin verilmiyor. Banka çalışanları kimlik kartlarını göstererek içeri girebilirken, banka müşterileri ise kimlik kontrolü ile içeri alınıyor. Barikatın arkasında çok sayıda çevik kuvvet ekibi TOMA'larla hazır bekletiliyor.

040220151612179137966_2.jpg

TÜRK BAYRAKLARIYLA BEKLİYORLAR

Barikatların önünde toplanan çok sayıda vatandaş ellerinde Türk Bayrakları, İngiliz ve Türkçe yazılı çeşitli dövizlerle bekliyor. Bekleyen bazı vatandaşların ise Kuran'ı Kerim okuduğu görüldü. Yanların da çocuklarıyla birlikte genel müdürlük binasına gelen bir grup kadın da, destek olmak amacıyla erkeklerden ayrı bir bölümde bekliyor.

dha-70a7b681781278b56ba7b51b1248cc2e-3-t.jpg

ESKİŞEHİR VE BİLECİK'DE TEPKİLER

TASARRUF Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF), Banka Asya'nın yönetimine el koyması, Eskişehir ve Bilecik'te tepkiyle karşılandı.

Eskişehir'de İstiklal Mahallesi Şair Fuzuli Caddesi'ndeki Bank Asya Şubesi'ne gelen çok sayıda kişi para yatırmak için kuyruğa girdi. Kalabalığın bir bölümü de banka şubesi önünde Türk Bayrakları ile 'Dışarıdan olmadı, içeriden mi yıkılacak?', 'Para çekmeye değil para yatırmaya geldik', 'Batırılamayan banka Bank Asya', 'Sıkıntı çekeriz para çekmeyiz' ve 'Milletin parası batırılamaz' yazılı yazılı dövizler taşıdı.

dha-4b4091286c093b44553916e2c6e55f1a-2-t.jpg

ESKİŞEHİR'DE EYLEM

Bankaya para çekmeye değil para yatırmaya geldiğini söyleyen Eskişehirli işadamı Hasan Fuat Seçkiner çantasından çıkardığı paraları eliyle havaya kaldırıp bağırarak şöyle dedi:

"Hiç kimsi bu bankayı batıramayacak. Bunu batırmak isteyenler Firavunun Kızıldeniz'de battığı gibi kendileri batacaktır. Bu insanlar buraya para çekmeye gelmedi. Hepsi para yatırmaya geldi. Ben de elimde avucumda ne varsa getirdim. Bu bankanın batırılmasına hiç kimsenin gücü yetmeyecek. Bu ülke sahipsiz değil. Allah'tan gayri kimseden korkumuz yok. Ben evimi barkımı satıp parasını buraya yatıracağım. Burası bizim namusumuz. Namusumuzu kimseye kirletmeyiz."

dha-70a7b681781278b56ba7b51b1248cc2e-5-t.jpg

BİLECİK ŞUBESİNDE PARA YATIRMA İZDİHAMI

Bilecik'te da Bank Asya Şubesi önünde ellerinde çeşitli yazıların olduğu dövizlerle gelen bir grup, banka yönetimine TMSF'nin el koymasına tepki gösterdi. Bankalarına sahip çıkmaya geldiklerini söyleyen Onur Güngör, "Yapılan bir zulüm ve haksızlık. Son kuruşumuza kadar paramızı yatırdık. İnsanlar buraya bankalarına sahip çıkmaya geliyorlar. Para çekmeye gelen yok. Bu banka batırılamaz" diye konuştu.

dha-f76440f84c4ed716b3eaa5798a3b20b1-3-t.jpg

BANKAYA PARA YATIRMAYA GELİYORLAR

Bazı vatandaşlar da destek olmak amacıyla bankaya para yatırdıklarını söyleyerek genel müdürlük binasından çıktıkları görüldü. Bankaya destek olmak amacıyla geldiğini belirten Akif Altındağ, "Para yatırdım bir miktar. İçeriye girerken TC kimlik numaramız alındı, sanırım TMSF yetkilileri" dedi.

dha-c97d896188342acb5147504f840ea546-1-t.jpg

BALIKESİR'DE PARA YATIRMA AKINI BAŞLADI

BANK Asya yönetiminin Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devredilmesi, Balıkesir'de de bir grup tarafından protesto edildi. Mesainin başlamasıyla birlikte bankanın Kızılay Caddesi'ndeki Şubesi'ne akın eden bazı müşteriler uzun kuyruklar oluşturdu. Yeni hesaplar açılırken, var olan hesaplara da bankaya destek olma amacıyla para yatırıldı.

Bankanın Kızılay Caddesi'ndeki şubesine bu sabah gelenler veznelerin önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Bazı müşteriler destek için yeni hesap açtırdı, bazıları da var olan hesaplarına para yatırdı. Bankaya destek vermek için gelenler şube içi ve dışında 'Hem hırsız hem arsız', 'Para nerede, hırsız orada', 'Para çekmeye değil, yatırmaya geldik', 'Helal para dokunur size', 'Bu hançer ekonominin kalbinedir', 'Bank Asya'yı çalamayacaklar', 'Rant eli değil, alın teri' ve 'Bugün günlerden Bank Asya' yazılı dövizler taşıdı.

Adını söylemek istemeyen bir kadın müşteri, "Biz bankamıza destek olmaya geldik. Her zaman bankamızın arkasındayız. Tüm malımızı mülkümüzü satışa çıkardık. Son kuruşuna kadar satıp, bankaya yatıracağız. Bankamızı ayakta tutacağız. İnşallah bankamız ayakta kalacak" dedi. Bir diğer müşteri Yaşar Yeşil, şöyle konuştu:

"Biz almaya değil vermeye alışkınız. Birileri sürekli almaya çalışıyor, biz vermeye geldik. Bu gemi batarsa hep beraber batarız. Bank Asya Türkiye'nin bankası değil mi? Biz gemi batmasın istiyoruz. Banka bir yıldır batmadı, banka zararda değil aksine karda. Var mı bunun aksini iddia eden? Banka bir yıl önce batmış olsaydı tüm bankalar zarar görmeyecek miydi" diye konuştu. Yine adını açıklamayan emekli bir devlet memuru, 'Kanun ve adalet var' deniyor, nerede kanun, nerede adalet. İnadına bu bankaya para yatıracağım."

dha-4f31bc3872ca04bc01af90bb02a8a01c-2-t.jpg

ANTALYA'DA BANK ASYA PROTESTOSU

ANTALYA'da bir grup, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun (BDDK), Bank Asya'ya ilişkin kararını protesto etti.

BDDK'nın, Bank Asya yönetimine el koyma kararı, Antalya'da protesto edildi. Adnan Menderes Bulvarı'ndaki banka şubesine gelen bir grup pankart açtı. Bazı kişiler bankaya para yatırarak tepkilerini gösterdi.

Bank Asya'nın yönetimine el konulması ve polis baskınını bankaya haksızlık olarak nitelendiren vatandaşlar, tepkilerinin süreceğini söyledi. 'Bank Asya Milletindir', 'Bir gün değil, her gün seninleyiz', 'Hangi çılgın Bank Asya'ya el koyacakmış şaşarım', 'Rıza'nın önüne değil, Bank Asya'nın önünde yatmaya geldik', 'Dert çekeriz para çekmeyiz' gibi pankartlar taşıyan yaklaşık 20 kişilik grup, dağıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı