BANK ASYA OLAYINDA FLAŞ GELİŞME

BANK ASYA OLAYINDA FLAŞ GELİŞME

Ümraniye'deki Bank Asya Genel Müdürlük binası çevresinde akşam saatlerinden beri polis ekiplerinin bariyerlerle aldığı güvenlik önlemi devam ediyor.

Bank Asya yönetiminin Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) geçmesinin ardından bankanın yönetim kuruluna dokuz kişi atandı.

YENİ YÖNETİM KURULU (GÜNCELLEME 12 30)

Bank Asya'dan Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamada, "Bankamız Yönetim Kurulu üyeliklerine; Mehmet Ali İslamoğlu Yönetim Kurulu Başkanı, Aydın Gündoğdu Genel Müdür Vekili, Mehmet Ali Gökçe, Bedri Sayın, Abdullah Güzeldülger, İsmail Güler, Ahmet Mutlu, İdris Turan İlter ve Zülfikar Kanberoğlu ise Yönetim Kurulu Üyesi sıfatıyla atanmıştır" denildi.

GÜNCELLEME 9.10

Ümraniye'deki Bank Asya Genel Müdürlük binası çevresinde akşam saatlerinden beri polis ekiplerinin bariyerlerle aldığı güvenlik önlemi devam ediyor.
Caddede TOMA'ların da bulunması dikkat çekiyor. Sokağa giriş ve çıkışlar bariyerlerle kapatılırken, caddeye sadece çalışanlar yapılan kimlik kontrolünden sonra alındı. Üzerinde Başbakanlık Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu yazılı kart buluna araçtan inen görevliler Bank Asya Genel merkez binasına girdi.

DÜN 22.10

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu, Asya Katılım Bankası'nın, ortaklık haklarının Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu tarafından kullanılmasına karar verildiğini açıkladı.
BDDK'dan yapılan açıklama şöyle: 

"Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun 03.02.2015 tarihli ve 6187 sayılı Kararı ile; 5411 sayılı Bankacılık Kanunu (Kanun) kapsamında Asya Katılım Bankası A.Ş. (Banka) ile ilgili olarak Kurum tarafından yapılan denetimler neticesinde, imtiyazlı paya sahip bazı ortakların kurucularda aranan nitelikleri taşıdıklarını gösterir bilgi ve belgelerin verilen süreye rağmen Kuruma intikal ettirilmediği, dolayısıyla söz konusu imtiyazlı pay sahipleri açısından Kurumun etkin denetimini engellemeyecek şeffaf ve açık bir ortaklık yapısının Banka tarafından sunulamadığı, bu itibarla imtiyazlı pay sahiplerinin kurucularda aranan nitelikleri taşıdığına ilişkin bilgi ve belgelerin Kuruma ibrazına ve Kurum tarafından yapılacak değerlendirmeler sonuçlanıncaya kadar, Kanunun 18. maddesi beşinci fıkrası hükmü uyarınca, mezkur ortakların paylarına ilişkin temettü dışındaki ortaklık haklarının Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu tarafından kullanılmasına karar verilmiştir."

Kamuoyuna saygı ile duyurulur." 


BANK ASYA ÖNÜNDE GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ

BDDK'nın, Asya Katılım Bankası'nın ortaklık haklarının TMSF tarafından kullanılmasına karar verildiğini açıklamasından sonra, Çevik Kuvvet ekipleri Bank Asya'nın Ümraniye'de bulunan Genel Müdürlük binası önünde önlem aldı.

BDDK'nın kararından kısa süre sonra Bank Asya Genel Müdürlüğü önüne gelen Çevik Kuvvet ekipleri, bina çevresinde bariyerlerle önlem aldı. Polis, TMSF yetkilileri ile avukatlar dışında hiçkimsenin binaya girmesine izin vermiyor. 

Olayı duyarak Genel Müdürlük önüne gelen banka çalışanları ise polis bariyerlerinin ön kısmında bekliyor. 

Kaynak:Haber Kaynağı