BANK ASYA İLE İLGİLİ ERDOĞAN'A ŞOK SUÇLAMA

BANK ASYA İLE İLGİLİ ERDOĞAN'A ŞOK SUÇLAMA

Bank Asya’nın anahtarlarını masamda görmek istiyorum"

Reuters, Bank Asya'ya ilişkin yaptığı haberinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Bank Asya’nın anahtarlarını masamda görmek istiyorum" dediğini öne sürdü. Sözcü'de yer alan haber sadece Türkiye değil dünyayı çok konuşturucak cinsten. 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonları ardından kanlı bıçaklı olduğu Fethullah Gülen hareketine ait bankayı etkisiz hale getirmekle suçlanan Erdoğan, bu konuda ünlü ABD Ajansı Reuters'in haberine konu oldu. İşte sözcü'de yayınlanan haberin ayrıntıları

BU İDDİA ÇOK KONUŞULUR

Reuters haber ajansı, son günlerde Bank Asya’ya yönelik girişimlerle ilgili geniş bir değerlendirme haberi yayımladı. “Politik savaşta Bank Asya’ya sadık müşterileri omuz verdi” başlıklı haberde yönetimin baskısına rağmen bankanın sağlam bir şekilde ayakta kaldığı vurgulandı.

4 MİLYAR DOLAR MEVDUAT ÇEKİLDİ

Bugün gazetesinde yer alan habere göre, gelen emirler doğrultusunda resmi kuruluşlar ve kurumsal şirketlerin bankadan 4 milyar lira civarındaki mevduatını çektiğine işaret edilen haberde, “Bu miktar toplam mevduatın yüzde 20’sine karşılık geliyor. Yeterlilik rasyosu yüzde 17,35 olan banka, ortalamanın yüzde 16,3 olduğu ülkedeki en iyiler arasında” vurgusu yaptı.

BANK ASYA’NIN ANAHTARINI MASAMDA GÖRMEK İSTİYORUM

Konuyu yakından takip eden kaynaklardan aldığı bilgileri aktaran ajans, eski Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bankanın akıbetini yakından takip ettiğini belirterek şu iddiaya yer verdi: “Olay sırasında Erdoğan seyahatteydi. ‘Dönünce Bank Asya’nın anahtarlarını masamda görmek istiyorum’ dedi. Ancak döndüğünde Bank Asya’nın Merkez Bankası’ndaki karşılıklarını serbest bırakıp batışı engellediği için Erdem Başçı’ya çok kızdı.”

YABANCI YATIRIMCI DAVA AÇABİLİR

Ban­ka­nın yüz­de 54’ü­nün hal­ka açık ol­du­ğu be­lir­ti­len ha­ber­de bu mik­ta­rın ya­rı­sı­nın ya­ban­cıla­rın elin­de ol­du­ğu­na işa­ret edil­di.
Ya­şa­nan­lar ne­de­niy­le so­nun­da ya­ban­cı ya­tı­rım­cı­la­rın ha­re­ke­te ge­çe­bi­le­ce­ği­nin al­tı çi­zi­len ha­ber­de İstan­bu­l’­un ön­de ge­len bir avu­ka­tı­nın, eğer dü­zen­le­yi­ci­ler Bank As­ya­’ya el koy­ma­ya kal­kış­tıy­sa ya­ban­cı ya­tı­rım­cı­nın da­va aça­bi­le­ce­ği bilgisine yer verdi. Ban­ka his­se­le­ri­nin yüz­de 3,09’u İn­gi­liz M&G In­vest­ment Ma­na­ge­men­t’­in, yüzde 2,53’ü Ame­ri­kan Di­men­si­onal Fund Ad­vi­so­r’un ve 1.62’si Norveç Merkez Bankası’nın elinde bulunuyor.

Kaynak:Haber Kaynağı