BALYOZ’DAN TAHLİYE OLAN ALBAY ÖYLE BİR YERE GİTTİ Kİ!

BALYOZ’DAN TAHLİYE OLAN ALBAY ÖYLE BİR YERE GİTTİ Kİ!

Babasını ziyaret etti ama nerede?

ANAYASA Mahkemesi'nin 'Balyoz'davası ile ilgili 'hak ihlali yapıldığı' yönündeki kararından sonra serbest kalan subaylardan Deniz Kurmay Albay 51 yaşındaki Mücahit Erakyol, babası 83 yaşındaki Mehmet Emin Erakyol'u işyerinde ziyaret etti. Ödemiş İlçesi'nde büro ve ofis malzemeleri satan Mehmet Emin Erakyol, oğlunu görünce gözyaşlarını tutamadı.

İstanbul Anadolu Adliyesi 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nin, Anayasa Mahkemesi'nin kararının ardından tüm sanıkları tahliye etmesi üzerine, İzmir Şirinyer Askeri Cezaevi'nde tutuklu bulunan 8 muvazzaf askerlerle birlikte Deniz Kurmay Albay Mücahit Erakyol da tahliye edildi. Özgürlüğüne kavuşmasının ardından önce eşi 48 yaşındaki Ufuk Erakyol ile kızları 25 yaşındaki Şebnem Erakyol ve 10 yaşındaki Eylül Erakyol ile özlem gideren Kurmay Albay Mücahit Erakyol, bugün de babası Mehmet Emin Erakyol'u Ödemiş'teki büro ve ofis malzemeleri satışı yaptığı işyerinde ziyaret etti. Erakyol'a eşi Ufuk ve kızı Eylül Erakyol da eşlik etti. Eşinin ölümünden sonra küçük oğlu Melih Erakyol ve gelini Özlem Erakyol ile yaşayan Mehmet Emin Erakyol, ziyaret sırasında duygusal anlar yaşadı. 4 yıl bize 40 yıl gibi geldi diyen baba Erakyol, gözyaşlarını tutamadı.

Kurmay Albay Erakyol, 4 yılın hasretini sımsıkı sarılarak gidermeye çalıştığı babası ve kardeşine cezaevinde one stroke (tek darbe) resim tekniği ile yaptığı saatleri hediye etti. Doğduğu, ailesi, kardeşleri ve dostlarının olduğu Ödemiş'e bulunduğu için mutlu olduğunu belirten Kurmay Albay Mücahit Erakyol, "Allah bu mutluluğu içeride kalan çok az sayıdaki arkadaşlarıma da en kısa zamanda nasip etsin" dedi.

Cezaevi günlerinde resim sanatıyla ilgilendiğini de belirten Erakyol, "Önce karakalem, yağlıboya, akrilik, suluboya, son olarak da Şirinyer Askeri Cezaevi'nde değerli öğretmenimizden one stroke tekniğini öğrendim. Bu resim tekniği ile yaptığım duvar saatini babama hediye olarak getirdim" diye konuştu.

Bundan sondaki yaşamıyla ilgili olarak ise Erakyol şunları söyledi:

"Aileme daha çok zaman ayırmak istiyorum. Askerlik, meşakkatli bir meslek. Eşim, çocuklarım, babam ve diğer sevdiklerimle ayrı kaldığımız dönemleri telafi etmek istiyorum. Ayrıca, Ödemiş'te Türk gençlerinin eğitimine katkı sağlayacak çalışmalar da yapmak istiyorum."

Eylül Erakyol da 4 yıldır babasını görmediği hatırlatıp, "Şimdi yanımda olduğu için çok mutluyum" dedi.

'ALLAH KİMSEYE BÖYLE ACILAR ÇEKTİRMESİN'

Öğretmen olan Ufuk Erakyol da kendilerini en çok üzen, kıran şeyin, eşini kendilerinden 4 yıl ayırmaları olduğunu vurgulayıp, "Yıllarca devlete hizmet verdik. Aklımızın ucundan böyle bir olay geçmezken, böyle bir duruma düştük. Suçsuz yere bir insanın cezaevinde tutulması kadar acı bir şey olamaz. İçeridekiler dimdik ayakta dururken, bizim gibi aileler çok zor günler geçirdiler. Hem eşlerimize, hem bize hem de tüm diğer aile fertlerine çok zor günler yaşattılar. Bundan sonra, bizi güzel günlerin beklediğine inanıyorum. Allah kimseye böyle acılar çektirmesin" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı