BALYOZ HÜKÜMLÜSÜNDEN ZİYARET

BALYOZ HÜKÜMLÜSÜNDEN ZİYARET

Balyoz Hükümlüsü Albay Stk'ları Ziyaret Etti

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde bulunan NATO'ya bağlı Aksaz Deniz Üs Komutanlığı'nda kurmay başkanlığı görevini yürütürken Balyoz Davası'nda tutuklanan Deniz Kurmay Kıdemli Albay Mesut Zafer Sarı, tahliyesinin ardından sivil toplum kuruluşlarını (STK) ziyaret etti.

Balyoz Davası'nda 21 ay İzmir Şirinyer Askeri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Deniz Kurmay Kıdemli Albay Mesut Zafer Sarı, tahliye olduktan sonra kendisine destek veren sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ziyaretinde bulundu. Marmaris Atatürkçü Düşünce Derneği ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği yöneticileriyle bir araya gelen Albay Sarı, üzerinde tutsak denizcilerin baş harfleri ve hüküm giyen denizcilerin rakamlarının bulunduğu 'TCG Hasdal TD-134' yazılı şapkaları hediye etti. Marmaris'te STK'ların eylemleri ve gönderdikleri mektuplarla destek verdikleri için teşekkür eden Albay Sarı, "Önümüzde güzel günler var, bundan sonrasını ben de sizlerin arasına katılarak değerlendireceğim" dedi.

Özgürlüğün ne kadar güzel olduğunu cezaevinin kapısından çıktığında daha iyi anladığını söyleyen Albay Sarı, "Umudumuzu hiç bir zaman kaybetmedik. Yaşanılanlar benim davam değil. Bu dava Türkiye Cumhuriyeti'nin ve tüm Türk vatandaşlarının davası. Malta sürgünleri ile başlayan senaryo bugün aynı şekilde tekrarlanıyor. Türkiye üzerine oynanan oyunların aktif bir şekilde tekrarlandığını açık bir şekilde görüyoruz. Sizlerden aldığımız güç ve cesaretle hep dik durduk, sizlerin varlığını hep hissettik. O esareti hep birlikte kırdık. Bu davaların özellikle Deniz Kuvvetleri üzerinde olması gelişmekte olan askerlerimizi etkisiz hale getirme planlarıdır. Bu kara propagandalı oyunları bozmak için siz STK'lara çok büyük görev düşmektedir. Ben arkadaşlarıma verdiğiniz desteklerden dolayı sonsuz minnettarlığımı sunarım" diye konuştu.

Marmaris ADD Başkanı Ali Apak ve Pir Sultan Abdal Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Kasım Çağlı ziyaret için teşekkür ederek derneklerine üye olarak birlikte mücadele etme teklifi sundu.

 

Kaynak:Haber Kaynağı