Balyoz delilini AKP'li Bakan Yıldız çürüttü

Balyoz delilini AKP'li Bakan Yıldız çürüttü

Yılmaz Balyoz delilini çürüttü!.. 

Savunma Bakanı Yılmaz, Balyoz Davası’nın temelini oluşturan belgelerden biri olan Kafes Eylem Planı’nı için “Deniz Kuvvetleri’nde ‘Office 2000’ kullanılmaktadır. 2007 yılında çıkan bir programın 2003 yılında kullanılması mümkün değildir” dedi




CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran’ın soru önergesini yanıtlayan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Balyoz davasıyla ilgili ilk kez dikkat çeken bilgiler verdi. Oran’ın soruları ve Bakan Yılmaz’ın yanıtları şöyle:

- Bir Türk Silahlı Kuvvetler personelinin hipnoz yöntemiyle tanık ifadesi aldığı yönündeki iddialar basında yer almıştır. TSK personeline hipnoz eğitimi verilmekte midir?

TSK bünyesinde ‘Hipnoz Eğitimi’ verilmemektedir. Hipnoz edebilme yeteneğine sahip personelin tespiti mümkün değildir. Hipnoz uygulamasına ilişkin TSK bünyesinde herhangi bir talimat, emir ve yönerge bulunmamaktadır.

- TSK’da hangi tarihten itibaren Microsoft Office 2007 programı kullanılmaktadır? 2003 yılında bu programı kullanan herhangi bir birim bulunmakta mıdır?

Office 2007 yazılımı TSK’nın değişik birimlerinde test amaçlı olarak veya ihtiyaca binaen 2007 yılından itibaren kullanılmaya başlanmıştır. Üretici firma Microsoft’un web sayfasında elde edilen Office 2007 yazılımının üretiminin tamamlanma tarihinin 30 Kasım 2006 tarihi olduğu bilgisi göz önüne alındığında, söz konusu yazılımın 2003 yılı içerisinde kullanılmasının mümkün olamayacağı değerlendirilmektedir.

- 2003 yılındaTSK’nın kullandığı herhangi bir bilgisayar programında Calibri veya Cambria adıyla bilinen bir yazı tipi bulunmakta mıdır?

TSK ağı ve genel ağ etki alanlarındaki bilgisayarlar üzerinde hangi yazı tiplerinin hangi tarihte yüklendiği ile ilgili bir envanter bilgisi tutulmaması nedeniyle söz konusu yazı tiplerine ilişkin herhangi bir kayda ulaşılamamıştır.

- Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından kullanılmakta olan herhangi bir denizaltıda Microsoft Office 2007 veya Office 2000 programına sahip bir bilgisayar bulunmakta mıdır? Herhangi bir personelin, denizaltı ile seyir halindeyken Word programı ile yazı yazması mümkün müdür?

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda Microsoft firmasına ait olan ofis yazılımlarının standart olarak ‘Office 2000’ kullanılmaktadır. Personelin denizaltı ile seyir halinde iken word programı ile yazı yazması teknik olarak mümkün olmasına rağmen, denizaltıların seyir halinde herhangi bir karasal ağ bağlantısı bulunmamaktadır.

- (Balyoz Davası’nın temelini oluşturan 11 nolu DVD ile Kafes Eylem Planı’nı hazırladığı tespit edilen ‘ASD’ adlı kullanıcıyı kastederek) 2002 -2010 yılları arasında TSK envanterine kayıtlı herhangi bir bilgisayarı kullanan ‘ASD’ kullanıcı adlı bir kullanıcı bulunmakta mıdır? ASD kullanıcı adı kullanan şahıs TSK mensubu mudur? Bu şahsın rütbesi, ilk ve son rütbe nasp tarihleri nedir?

“ASD” kullanıcı adının kurumsal isimlendirme standartına (TC Kimlik no, emekli sandığı no, teşkilat malzeme kadro numarası vb.) uymadığı için kurumsal ağa bağlı bilgisayarlarda kullanılamayacağı değerlendirilmektedir. 2002-2010 yılları arasında hiçbir ağa bağlı olmayan bağımsız bilgisayarlarda ‘ASD’ kullanıcı adının kullanılıp kullanılmadığına dair herhangi bir bilgi veya belgeye ulaşılamamıştır. Ayrıca MSB’de envantere kayıtlı herhangi bir bilgisayarı kullanan “ASD” kullanıcı adlı bir kullanıcı kaydına rastlanmamıştır.



“Vay halimize...”
Soru önergesine gelen yanıtı değerlendiren CHP’li Umut Oran, “Bu davanın en temel iddiaları eğer bu ise vay halimize...” dedi:

“Birçok bilirkişi raporu Balyoz Davası’na temel olan CD’lerde ve belgelerde Office 2007 programının izini bulmuştu. Savcılar da inatla bu CD’lerin hiçbir değişiklik olmadan tek seferde üretildiğini iddia ediyordu. Biz de 2003’te TSK’nın Office 2007 programı kullanıp kullanmadığını sorduk, Milli Savunma Bakanlığı böyle bir şeyin olamayacağını açıkça ifade etti. Yani Milli Savunma Bakanlığı Balyoz Davasının temelindeki iddiaların gerçek dışı olduğunun altını çizdi. Yazılı soru önergesine verilen bir başka yanıt da aynı oranda etkileyici. Balyoz davasının temeli olan 11 nolu CD ve Kafes Eylem Planı olduğu iddia edilen bir başka DVD’de adı geçen bir kullanıcı var, ASD. Bu şahıs birbiriyle alakası olmayan bu iki davada da bazı dijital verileri üreten kullanıcı durumunda. TSK’ya mensup böyle bir kullanıcı olup olmadığını sorduk, Milli Savunma Bakanlığı, TSK’ya mensup bir kullanıcı olmadığını da ifade ediyor. Yani bu şahıs her kimse TSK dışında biri.”