BALO Projesi Hizmete girdi...

BALO Projesi Hizmete girdi...

Türkiye'nin en büyük lojistik projelerinden biri olan ve Anadolu'da üretilen ürünleri demir yoluyla daha ekonomik olarak Avrupa'ya ulaştırmayı hedefleyen BALO Projesi 8 Eylul'de ilk seferine basladı

TOBB'a bağlı 93 oda ve borsanın katılımıyla kurulan BALO ilk seferini 8 Eylül Pazar günü Manisa’dan Münih ve Köln’e gerçekleştirdi..


Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Büyük Anadolu Lojistik Organizasyonlar A.Ş (BALO) Denetim Kurulu Üyesi  Necdet Özer, Büyük Anadolu Lojistik Organizasyonlar A.Ş (BALO) Projesi'nin Anadolu'da üretilen ürünleri demiryoluyla daha ekonomik olarak Avrupa'ya ulaştırmayı hedefleyen Türkiye'nin en büyük lojistik projelerinden biri olduğunu belirtti.

BALO Projesi'nin Anadolu'da üretilen ürünleri demiryoluyla daha ekonomik olarak Avrupa'ya ulaştırmayı hedefleyen Türkiye'nin en büyük lojistik projelerinden biri olduğunu vurgulayan Özer, şunları kaydetti:

"BALO, Türkiye’nin 2023 yılı ihracat hedefine katkı sağlamak, sanayiciye daha uygun maliyetler ile başta Avrupa olmak üzere tarihi İpek ve Baharat Yollarına kadar uzanan coğrafyada hizmet sunmak amacıyla TOBB öncülüğünde 2011 yılında kurulmuştur. BALO, Anadolu’dan Avrupa’ya ilk özel teşebbüs blok trenini Manisa’dan faaliyetine başlatmıştır. İlk etapta Manisa, Ankara, Bandırma ve Tekirdağ’daki yük toplama merkezlerinden başlatılacak tarifeli blok tren taşımalarına en kısa sürede Denizli, Eskişehir, Konya, Kayseri ve Gaziantep de eklenerek, Anadolu’nun büyük bir kesimine yayılacaktır. Şu anda yüklerin, Manisa TCDD lojistik sahasına ulaştırılması gerekmektedir. Denizlili ihracatçılara da katkı sağlayacağını düşündüğümüz BALO Projesi’nin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum