Balbay’ın kızı okuldan atıldı

Balbay’ın kızı okuldan atıldı

“Teröristin kızı damgası yedim” diyen Balbay’ın kızının okuldan atıldığı iddia edildi. Okul olayın medyaya yansıması üzerine açıklama yaptı. Gülşah Balbay da kızına yeni okul aradığını ifade etti.

Ergenekon davasında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarpıtırılan gazeteci ve CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay’ın kızı Yağmur Balbay 'ın “Derslerinde başarısız olduğu” gerekçesiyle okuldan atıldığı iddia edildi.

Tevfik Fikret Lisesi ortaokul birinci sınıfta okuyan Yağmur Balbay’ın, “Derslerinde başarısız olduğu” gerekçesiyle okuldan atıldığı iddia edildi.

OKULDAN AÇIKLAMA

Tevfik Fikret Okulları Genel Müdürlüğü, Ergenekon Davası’nda tutuklu olarak yargılanan CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Balbay’ın kızı Yağmur Balbay’ın okulda, “teröristin kızı” damgası yediğini açıklamasının ardından, sınavlarda “sıfır not verildiği” iddiasına açıklık getirdi.

Yapılan açıklamada, “Öğrencilerimizin olağanüstü bir dönemden geçtiklerini en iyi biz biliyoruz. Bu bilinçle kurumumuzun ilkeleri doğrultusunda öğrencilerimize en iyi eğitimi almaları konusunda bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da destek olacağız” denildi.

Tevfik Fikret Okulları yönetimi şunları belirtti:

“Sayın Mustafa Balbay’ın çocukları Yağmur Balbay ve Deniz Balbay, öğrencimiz olup eğitim ve öğrenimlerini halen ‘Ankara Özel Tevfik Fikret Okulları’nda sürdürmektedirler. Öğrencilerimizin eğitimlerini okulumuzda sürdürmemeleri için bir neden bulunmamaktadır. Öğrencilerimizin olağanüstü bir dönemden geçtiklerini en iyi biz biliyoruz. Bu bilinçle kurumumuzun ilkeleri doğrultusunda öğrencilerimize en iyi eğitimi almaları konusunda bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da destek olacağız. En büyük tesellimiz Sayın Mustafa Balbay’ın okulumuza gönderdikleri bir mektupta çocuklarının okulumuzda ne kadar mutlu olduklarını ifade etmiş olmasıdır.”

GÜLŞAH BALBAY'DAN AÇIKLAMA

Gülşah Balbay ise kızı Yağmur’a yeni bir okul aradığını söyledi. Gülşah Balbay, “Ben çocuğumu aldım. Orada tutarsam not ortalaması düşürülüyor. Birkaç okulla görüşme halindeyim. Okuldan özür bekliyorum. Bu tutumun karşısında özür dileseler de çocuğumu onlara emanet etmeyi düşünmüyorum” dedi. Yağmur Balbay da “Okulumu değiştireceğim, yeni bir okula geçeceğim. Benim için o kadar önemli değil, derslerime çalışmaya devam edeceğim. Babamı savunmaya devam edeceğim. Öğretmenlerim, resmen bana, babanı savunma zorunluluğun yok, dediler. Ben onlardan empati kurmalarını bekledim. Asla vazgeçmeyeceğim” diye konuştu.

“TERÖRİSTİN KIZI DAMGASI YEDİM”

Başarılı bir öğrenci olarak bilinen 12 yaşındaki Yağmur’un yakınları, okulun bir anda böyle ani bir karar almasında, Yağmur’un annesi Gülşah Balbay’la yaklaşık 10 gün önce Norveç’te katıldığı, Norveç Gazetecilik Enstitüsü’nce düzenlenen “Özgür Medya Konferansı”nda yaptığı konuşmada, “Okulda teröristin kızı damgasını yedim” sözlerinin etkili olduğunu öne sürülüyor.

Öte yandan Odatv'de bir yazı kaleme alan Müyesser Yıldız, şöyle anlatıyor:

"Yağmur babasının tutuklanmasından sonra yaşadıklarını anlatırken, “Okulda teröristin kızı damgasını yedim” demişti. 

İşte bu bir cümle Balbay ailesinin, özellikle de Yağmur’un hayatının alt üst edilmesini yetti.

Yağmur Ankara’da ünlü Tevfik Fikret Lisesi orta kısım birinci sınıfında okuyor.

Ve böylesine ünlü bir okul, Yağmur’un bu sözlerinden rahatsızlık duyup, küçücük bir çocuğa fatura çıkarıyor. Hem de ne fatura.

“Konuştun, suçlusun!..” diye tasdikname verseler… Veremiyorlar… Böyle bir şeyi nasıl yazsınlar?

Ya ne oluyor; çok başarılı Yağmur, birden bire tüm sınavlardan sıfır çekiyor!..

Soğukluk, ötekileştirme had safhada… “Git”tirmenin ileri versiyonu!..

Aile 10 gündür kan kusuyor… Yağmur okuldan soğumuş durumda… Karı-koca karar alıyor:

“Yağmur’a yeni bir okul bulana kadar kimse duymasın. Yağmur daha fazla yaralanmasın!..”

Gülşah Balbay günlerdir sokaklarda, Yağmur’a okul arıyor. Dönem ortası, kimi bu gerekçeyle kabul etmiyor, kimi, “sınavla alırız” diyor. Başka şeyler söyleyenler de var…

Şu kadarını bilin; Bu mesele Balbaylara bırakılamayacak kadar ciddi bir boyuta varmıştır.

Kamu vicdanının el koyması gerekmektedir.

Babacan görünümlü Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, çocukları çok seven Başbakan Erdoğan 12 yaşında bir çocuğa reva görülen bu zulme ne der bilemeyiz, ama şunu biliyoruz:

Bu, bağıra bağıra gelen bir cinayettir…

Türkiye’de hiç kimse böyle bir cinayeti seyretmemeli… seyredemez…

Bu bir çocuğun babasından önce müebbet hapis cezasına çarptırılmasıdır…

Türkiye’de hiç kimse böyle bir acımasız bir infaza göz yumamaz… yummamalı…

Sevgili Mustafa Balbay, bilhassa da dünyalar güzeli sevgili Gülşah;

İnsanlık, ahlâk ve vicdan adına bunu yapmak zorunda kaldık.

Lütfen bizi bağışlayın."