BALBAY'DAN BAŞKANLIK SİSTEMİNE ÇARPICI BENZETME

BALBAY'DAN BAŞKANLIK SİSTEMİNE ÇARPICI BENZETME

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık sistemi değil, kendine has bir 'Tayyiplik sistemi' istediğini söyledi.

Yozgat'ta partisinin il teşkilatını ziyaret eden Mustafa Balbay, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başkanlık sistemi tartışmalarına değinen Balbay, dünyanın hiç bir yerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın istediği gibi bir model olmadığını savunarak şunları söyledi:

"Recep Tayyip Erdoğan başkanlık sistemi istemiyor, Tayyiplik sistemi istiyor. Her şeyi kendine göre istiyor. Erdoğan, saatte 200 kilometre hızla gidebilen frensiz bir araç istiyor. Bu sistemle başta kendisine yazık eder. Çünkü bütün denetim mekanizmalarının kalktığı, her şeyin tek kişi elinde yönetildiği, altında hiçbir gücün olmadığı bir yönetim sisteminin adı frensiz araçtır. Şimdi bu nasıl mümkün değil ise, ben AK Parti içindeki milletvekillerinin de, aklıselim ile bunu Cumhurbaşkanına anlatmaları gerektiğini düşünüyorum.

"Dünyanın hiçbir ülkesinde Recep Tayyip Erdoğan’ın istediği gibi bir model yok. Amerika'nın Ankara büyükelçisi aylardır gelemedi. Çünkü Obama atamış, senato onaylamamış, aylarca beklendi, ondan sonra gelebildi. Ama Erdoğan, yaptığı işi onaylamayan meclisi feshetme yetkisi istiyor." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı