Balbay; Hukuku Matruşka'ya Çevirdiler

Balbay; Hukuku Matruşka'ya Çevirdiler

Sanıklar duruşmaya getirildiğin de,İzleyiciler ayağa kalkarak alkışladılar.

ERGENEKON DAVASI 37 GÜN ARANIN ARDINDAN BAŞLADI
 

Selahattin GÜNDAY - Serpil KIRKESER - Taner YENER  
İSTANBUL

İZLEYİCİLER AYAĞA KALKTI ALKIŞLADI

İlker Başbuğ'un avukatı İlkay Sezer, Genelkurmay eski Başkanı Işık Koşaner, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Metin Ataç, eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Aydoğan Babaoğlu ve eski Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Atilla Işık'ın duruşmada hazır olduklarını, tanık olarak dinlenmelerini istedi. İlker Başbuğ, Mehmet Haberal, Mustafa Balbay ile Tuncay Özkan içeri girdiğinde izleyiciler ayağa kalktı. Alkışlarla karşılanan sanıklar izleyicileri el sallayarak selamladı.
 
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'de görülen 67'si tutuklu 275 sanıklı Ergenekon Davası'nın 276. duruşması başladı. Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nin yanında bulunan büyük salonda yapılan duruşmada CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, Tuncay Özkan, Yalçın Küçük'ün de aralarında bulunduğu 52 tutuklu sanık hazır bulundu.
 
BAŞBUĞ DURUŞMADA
 
Duruşma öncesinde avukatlar bölümüne oturmak isteyen CHP Milletvekili Umut Oran ile jandarma görevlileri tartıştı. Umut Oran, uzun uğraşlar sonucunda avukatlar bölümüne oturdu. Daha sonra bazı avukatlar, seyircileri duruşma salonunda alkışlamamaları için uyardı. Sanıklar teker teker içeri alındı. Özellikle İlker Başbuğ, Mehmet Haberal, Mustafa Balbay ile Tuncay Özkan içeri girdiğinde bütün izleyiciler ayağa kalktı. Alkışlarla karşılanan sanıklar izleyicileri el sallayarak selamladı.
 
ÖZKAN: BU VİCDANSIZLARI VİCDANI ÖĞRETİN
 
Tuncay Özkan seyircilere yönelik, "Vicdanın sembolü oldunuz. Vicdanı bu vicdansızlara öğretin. Yedi düvele öğrettiniz bunlara da öğretin" dedi.
 
BALBAY: HUKUKU MATRUŞKAYA ÇEVİRDİLER
 
Mustafa Balbay ise, "4. yargı paketinde neyin çıkacağını biliyorum. 5. Yargı paketi çıkacak. Hukuku matruşkaya çevirdiler. İnanmayın" diye seyircilere bağırdı.
 
BAŞKAN: GELEN YAZILARLA İLGİLİ SÖZ VERİLECEK
 
Daha sonra heyet duruşma salonuna çıktı. Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, seyircileri 'sessiz olmaları' konusunda uyardı. Başkan Özese, davaya gelen yazılarla ilgili taraflara bugün söz verileceğini söyledi.
 
KOŞANER HAZIR, TANIK OLARAK DİNLENSİN
 
İlker Başbuğ'un avukatı İlkay Sezer, Genelkurmay eski Başkanı Işık Koşaner, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Metin Ataç, eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Aydoğan Babaoğlu ve eski Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Atilla Işık'ın duruşmada hazır olduklarını, tanık olarak dinlenmelerini istedi. Bu dört komutan da Temmuz 2011'de görevlerinden istifa etmişti.