BAKIN ZAFER ÇAĞLAYAN  KOMİSYONDA NE DEDİ

BAKIN ZAFER ÇAĞLAYAN KOMİSYONDA NE DEDİ

“Ortada artık bir mesele yok, ben nezaketimden dolayı komisyona geldim.

TBMM Soruşturma Komisyonu’na şüpheli sıfatıyla ifade veren eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, ülke gündemine oturan 700 bin liralık saati Rıza Sarraf’ın yurtdışından getirdiğini, parasını Sarraf’a elden ödediğini savundu. Çağlayan, “Benim işim çoktu, saat işiyle uğraşacak zamanım yoktu, o yüzden Sarraf getirdi” dedi. 17 Aralık soruşturmasında takipsizlik kararı verildiğini kaydeden Çağlayan, “Ortada artık bir mesele yok, ben nezaketimden dolayı komisyona geldim. Üzüntüden prostat kanseri oldum, şu anda yatıp dinleniyor olmam gerekirdi” diye konuştu.

İKİ AVUKATIYLA GELDİ

TBMM Soruşturma Komisyonu, dün eski Ekonomi Bakanı Çağlayan’ın ifadesini aldı. 2 avukatıyla komisyona gelen Çağlayan, yaklaşık 1 saat 40 dakika komisyonda kaldı. Edinilen bilgiye göre, hiçbir şekilde hukuksuz bir işlem yapmadığını, 17 Aralık operasyonunun bir darbe planı olduğunu, soruşturmadaki tapelerin yasal olmadığını savunan Çağlayan, milletvekillerinin sorularının büyük bölümüne yanıt vermek istemediğini belirtirken, malvarlığı, bazı sorulara da yazılı yanıt vereceğini söyledi.

22591952.jpg

NEZAKETİMDEN GELDİM

17 Aralık soruşturmasının takipsizlikle sonuçlandığını kaydeden Çağlayan, “Bunlar İstanbul’da araştırıldı, takipsizlikle sonuçlandı. Ortada bir mesele yok. Ben sırf sizlere nezaketimden dolayı komisyona geldim. Bu olaylar nedeniyle büyük üzüntü yaşadım, prostat kanseri oldu. Şu an yatakta dinleniyor olmam lazım” diye konuştu. Rıza Sarraf’ı nereden tanıdığı sorusuna Çağlayan, “Ben sanayi odası başkanlığı yaptım, yüzlerce işadamını tanırım, Rıza Sarraf da bunlardan birisi” dedi.

‘Saatin parasını elden ödedim’

Milletvekillerinin, “Her iş adamının evine yemeğe gider misiniz, Rıza Sarraf’ın evine yemeğe gittiniz mi? Muş’taki okul açılışına Sarraf’ın uçağıyla mı gittiniz? Sarraf, bakanlıkta sizi ziyarete geldi mi” soruları üzerine yanıt vermek istemediğini belirten Çağlayan, kendisine Sarraf tarafından hediye edildiği iddia edilen piyano ve 700 bin liralık saatla ilgili “Piyanoyu Sarraf hediye etti, ama parasını ödedim, hatta eşimin parasıyla ödedim. Saat takmayı severim, alırım. Benim işim çok, yoğun çalışıyordum. Onu Rıza Sarraf yurtdışından getirtti. Ama parasını ödedim” dedi. Çağlayan, ödemenin banka havalesiyle mi yapılıp yapılmadığı sorusu üzerine “Elden ödedim” ifadesini kullandı.

OĞLUMUN SARRAFLA BİR İLŞKİSİ VARSA KENDİNİ İLGİLENDİRİR

Çağlayan, konuyla ilgili belgeleri komisyona göndereceğini bildirdi. Oğlu Kaan Çağlayan’a Sarraf’ın çantayla 2 milyon euro, 2 milyon dolar ve 1.5 milyon TL rüşvet gönderdiği iddiasının anımsatılması üzerine Çağlayan, tapelerin hukuka aykırı olduğunu, oğlunun Sarraf’la bir ilişkisi varsa bunun kendisinin dışında olduğunu söyledi.

ASYA BANK ARACILIĞIYLA PARA

Kardeşi Şenol Çağlayan’ın hesabına Rıza Sarraf’ın adamı Abdullah Habbani’den 2 milyon 645 bin TL Asya Bank aracılığıyla para gönderildiğine ilişkin tapelerin anımsatılması üzerine Çağlayan, Bunlar benim dışımdaki konuşmalar, bu soruşturma komisyonunun kapsamı alanında değil”demekle yetindi. Sarraf’ın işleri karşılığında komisyon tarifesinin kendisine yüzde 0.4, Halk Bankası’na da yüzde 0.5 uygulandığı iddiasına yanıt vermek istemediğini söyleyen Çağlayan, malvarlığıyla ilgili sorulara da yazılı yanıt vereceğini belirtti. Toplantı sırasında avukatların sık sık Çağlayan’ın ifadesine müdahale ettikleri öğrenildi. Toplantıda Komisyon Başkanı Hakkı Köylü’nün malvarlığıyla ilgili sorusuna Çağlayan’ın“Yasalar çerçevesinde bu soruları sorabilirsiniz” demesi üzerine gerginlik yaşandı. Köylü, “Komisyon olarak herşeyi sorarız” dedi. Bakanlığı sırasında Sarraf için özel kalem müdürü Onur Kaya’nın neden diğer bakanlıklardan randevu aldığı sorusu üzerine Çağlayan, “Özel kalemimin işadamlarıyla ilgili neler yaptığını bilemeyebilirim, ama görev edinerek bazı şeyleri yapmış olabilirler” ifadesini kullandı.

‘Çözüm sürecine darbe’

Öte yandan eski İçişleri Bakanı Muammer Güler’in, önceki gün verdiği ifadede 17 Aralık soruşturmasını darbe olarak nitelendirirken, “Ben de Mardin’liyim. Bu çözüm sürecine de darbedir” dediği öğrenildi

Kaynak:Haber Kaynağı