Bakın Vergiler Nasıl Çarçur Ediliyor ?

Bakın Vergiler Nasıl Çarçur Ediliyor ?

KONYA'da, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi tarafından Meram İlçesi Gödene mevkiindeki toplu konutların arasına yaptırılan 2 katlı sosyal tesis, hiç kullanılmadan harabe hale geldi.

TOKİ'NİN YAPTIRDIĞI SOSYAL TESİS KULLANILMADAN HARABE HALE GELDİ
 
Mehmet Kayhan YILDIZ/KONYA

KONYA'da, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi tarafından Meram İlçesi Gödene mevkiindeki toplu konutların arasına yaptırılan 2 katlı sosyal tesis, hiç kullanılmadan harabe hale geldi. Kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından binanın camları, muslukları, kapıları ve mutfak dolapları kırıldı, elektrik prizleri söküldü, süs olarak yapılan şömineler parçalandı.
 
Meram Gödene Toplu Konutlarında oturan 51 yaşındaki Cemal Çakırtaş, 2 yıldır binanın boş bir durumda beklediğini söyledi. Binayla kimse ilgilenmediği için, içeriye giren ve çıkanın belli olmadığını öne süren Çakırtaş, son bir yılda binaya verilen zararın daha da arttığını kaydetti. Binaya sahip çıkılmadığı için harabe hale geldiğini belirten Çakırtaş, "Gece tinerciler mesken edindi. Camları, kapıları ve asansörler düğmeleri kırıldı. Biz daha fazla zarar verilmemesi için binaya sahip çıkılmasını istiyoruz. Bu ilgisizlik devam ederse verilen zarar daha da artacak. Buradaki toplu konutlarda yaklaşık 15 bin kişi oturuyor. Bu bina çevrede oturan vatandaşların ihtiyaçları için kullanılabilir" dedi. 
 
Binanın durumunu Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) aracılığıyla yetkililere bildirdiğini de ifade eden Çakırtaş, şunları söyledi:
 
"Binanın karakol olarak kullanılabileceğini BİMER aracılığıyla İçişleri Bakanlığı'na bildirdim. Bana durumu yetkililere iletildiğine dair yazı gönderildi. Ama onların binanın bu şekilde olduğundan haberi yok. Başbakanımızın hatta belki de Konya valimizin bile binanın bu halinden haberi yok. Ayrıca binayı bu hale getirenlerin de bulunması gerekir. Cezalarını çeksinler. Buraya binlerce liralık zarar verdiler. Bu zarar hepimizin cebinden çıkıyor."
 
SOSYAL YARDIMLAŞMA VAKFINA DEVREDİLDİ
 
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Emlak Daire Başkanlığı yetkilileri ise, sosyal tesis olarak yapılan binanın Konya İl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na devredildiğini bildirdi. Binayı bir ay önce devraldıklarını belirten Vakıf yetkilileri de, 2 katlı binayı çeşitli kurslar düzenlemekte kullanmaları için Meram Belediyesi'ne devretmek için genel müdürlük bazında girişimlerde bulunduklarını ve devir için yazı beklediklerini bildirdi.