BAKIN KARARI HANGİ HAKİM ALMIŞ

BAKIN KARARI HANGİ HAKİM ALMIŞ

Reza Zarrab, Bakan çocukları, ve 14 Aralık göz altı kararlarını veren aynı hakim çıktı

Şüpheliler hakkındaki arama kararında üzeri örtülen 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamında bakan çocukları ve işadamı Rıza Sarraf’ın tahliyesine karar veren hâkim İslam Çiçek’in imzası bulunuyor.

FACEBOOK HESABINDAN ERDOĞAN'A ÖVGÜ

İslam Çiçek, Facebook’taki hesabında dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında “Allah  uzun ömür versin uzun adam” diye paylaşımda bulunmuştu.

HSYK İSLAM ÇİÇEK HAKKINDA İNCELEME KARARI VERMİŞTİ

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Emniyet mensuplarına yönelik hukuksuz operasyonun savcısı İrfan Fidan ile Sulh Ceza Hakimi İslam Çiçek hakkında inceleme yapılmasına oy birliğiyle karar verdi.

26.jpg

"KAÇ İSMAİL KAÇ"

Polislerin avukatları tarafından yapılan şikayeti üzerine toplanan HSYK 3. Dairesi, Cumhuriyet Savcısı Fidan hakkında gözaltı süresini 4 gün geçirmek ve zabıt katibiyle sahte tutanak düzenleme suçlarını işlediği yönündeki iddiaların incelenmesi için müfettiş atanmasına hükmetti. Hakim Çiçek hakkındaki, “Kaç İsmail Kaç, Paşa Gönlüm Bilir ve Ben bunu bir danışayım” şeklindeki sözlerinin incelenmesi gerektiğini kararlaştırdı.

hakim-islam-cicek-basbakan-hayrani-cikti-5733939_788_o.jpg

MECLİS KÜRSÜSÜNDE KONU OLMUŞTU

Reza Zarrab ve bakan çocukları için tahliye kararı veren hakim İslam Çiçek'in Facebook sayfası Meclis'te konu oldu. Çiçek'in, Başbakan Erdoğan'a "Allah uzun ömür versin uzun adam" notunu, MHP'li Faruk Bal, Meclis kürsüsünden gösterdi.

ALLAH UZUN ÖMÜR VERSİN "UZUN ADAM"

Bakan çocukları ve Reza Zarrab'ın da aralarında bulunduğu beş şüpheli hakkında tahliye kararı veren hâkim İslam Çiçek'in, Facebook hesabı aracılığıyla Başbakan Erdoğan için açılmış "Allah UZUN ömür versin UZUN adam" sayfasını beğendiği ortaya çıktı. 

18465868_01_03_2014.jpg

ORTAYA ÇIKINCA HESABI KAPATTI

Çiçek, olayın ortaya çıkmasının ardından Facebook hesabını kapattı. MHP'li Faruk Bal, hâkim Çiçek hakkındaki iddiaları Meclis gündemine taşıdı. Bal, "Onun verdiği kararı biz ve Türk milleti haklı olarak kaygıyla, endişeyle ve şüpheyle karşılayacaktır" dedi.

BU TÜR DAVALARA BAKMAK İÇİN ATANMIŞLAR

Polislere yönelik operasyonda, arama ve el koyma kararını Süleyman Aslan’ı tahliye eden Hâkim Hulusi Pur verirken, bu karara karşı yapılacak itirazı ise işadamı Reza Zarrab’ı tahliye eden hâkim İslam Çiçek değerlendirecek. Polislere karşı yapılan ilk operasyonda da imzası olan İslam Çiçek'e ilşkin Taraf'ta 23 Temmuz 2014 'de yer alan haber ise şöyle sürüyor

16 TEMMUZ’DA ATANDILAR

İstanbul Cumhuriyet Savcıları İrfan Fidan ve Okan Özsoy tarafından yürütülen soruşturma kapsamında arama ve el koyma kararlarını yeni kurulan Sulh Ceza Hâkimliği verdi. HSYK her türlü tutuklama, arama-el koyma, tutukluğa itirazları karara bağlayacak olan altı sulh ceza hâkimini 16 Temmuz tarihinde atamıştı.

ASLAN’I TAHLİYE ETTİ

Polislere yönelik soruşturma kapsamında ilk imzayı atan isim 2. Sulh Ceza Hâkimi Hulusi Pur oldu. Gece 01:30’da başlatılan operasyonun arama-el koyma kararlarını imzalayan Hâkim Pur, daha önce 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında tutuklu bulunan HalkBank Genel Müdürü Süleyman Aslan’ın da aralarında bulunduğu altı şüpheliyi tahliye etmesiyle gündeme gelmişti.

İTİRAZ ZARRAB'IN HÂKİMİNE

Arama kararlarıyla ilgili diğer önemli ayrıntı da bu karara edilecek itiraza bakacak hâkim. Bu hâkim, bir üst hâkimlik olan 3 Nolu Sulh Ceza Hâkimliğinde görevli İslam Çiçek. Verilen tutuklama dâhil tüm kararlara yapılan itirazları ise 3 Nolu Sulh Ceza Hâkimliği değerlendirecek. Çiçek, 17 Aralık soruşturması kapsamında tutuklanan Reza Zarrab ve bakan çocuklarının tahliyesine karar vermişti. Hâkim Çiçek’in Facebook adresinden Başbakan Erdoğan için açılmış “Allah UZUN ömür versin UZUN adam” sayfasını beğendiği ortaya çıkmıştı.

İTİRAZ YOLU UMUTSUZ

Hâkim Çiçek’in Başbakan’a hayranlık duyduğuna dair ifadeleri TBMM gündemine taşınmıştı. Bu nedenle, Hâkim İslam Çiçek’in verdiği kararda tarafsız olamayacağı yorumları yapılmıştı. Adliye koridorlarında bu durum, herhangi bir tutuklama kararına karşı yapılacak itirazların reddedileceği yönünde kesin karar çıkacağı şeklinde yorumlanıyor.  

Kaynak:Haber Kaynağı