"BAKARA MAKARA" MECLİSİ KARIŞTIRDI

"BAKARA MAKARA" MECLİSİ KARIŞTIRDI

Egemen Bağış'ın Bakara Suresindeki ayetten 'Büyüklerimizin dediği gibi' diyerek söz etmesi, TBMM'de gerginliği artırdı.

Egemen Bağış'ın Bakara Suresi'ndeki ayetten 'Büyüklerimizin dediği gibi' diyerek söz etmesi, TBMM'de gerginliği artırdı.

TBMM dün tarihi bir gece yaşadı. Haklarında fezleke olan dört eski bakana ait soruşturma komisyonunun oylanacağı saatlerde, eski bakanlar kürsüye çıkarak kendilerini savundu.

Kendisini savunmak için kürsüye gelen Avrupa Birliği Eski Bakanı Egemen Bağış, rüşvet aldığı iddialarını sert bir dille yalanlarken, ‘Bakara Suresi’ ile dalga geçtiği iddia edilen ses kayıtlarını da yalanladı.

“HER ŞERDE BİR HAYIR VARDIR DER BÜYÜKLERİMİZ”

Bağış, kürsüde konuştuğu sırada sürecin paralel yapının ve uzantılarının yaptığı yargısız infaz olarak değerlendirirken, “Değerli arkadaşlar “Her şerde bir hayır vardır.” der ya büyüklerimiz…” dedi.  Egemen Bağış’ın Bakara Suresi’nde geçen “Her şerde bir hayır vardır.” ifadesini “Der ya büyüklerimiz…” cümleleri ile anlatması da tartışma yarattı.

Bağış’ın “Sizin hayır bildiklerinizde şer, şer bildiklerinizde hayır vardır. Allah bilir siz bilemezsiniz” [Bakara / 216 ]”  ayeti için “büyüklerimizin söylediği” ifadesini kullanması, muhalefetin tepkisini topladı.

MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, “Büyükleri katma “Bakara makara” yapma, “Bakara makara” yapma!” diyerek tepki gösterirken, MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz ise “O konulara girme ya Sayın Bağış!” dedi.

Bağış’ın konuşmasının ardından gerginlik artarken, Bağış, MHP’li Uzunırmak’ın; AKP İstanbul Milletvekili Metin Külünk ise MHP’li Korkmaz’ın üzerine yürüdü.

UZUNIRMAK: ALLAH CEZALANDIRIYOR HERHALDE

Söz alarak kürsüye gelen MHP’li Uzunırmak, “Sizin şer bildiğiniz şeylerde hayır, hayır bildiğiniz şeylerde şer vardır. Siz bilmezsiniz, Allah bilir.” Bakara Suresi’nin 216’ncı ayetidir. Sayın konuşmacının, işte, o “Bakara makara, buluyorum bir ayet, atıyorum.” falan dediği o suredir, o surenin ayetidir. Enteresandır ki Allah cezalandırıyor herhâlde. Aynı sureyi aynı konuşma içerisinde bir büyüğün sözü olarak telaffuz etmek kadar, bu kadar hazırlıksız çıkarak TBMM’ye saygısızlık yapmak kadar kötü bir durum olamaz” dedi.

BAĞIŞ: BEN AYETİ KASTETMEDİM

Bağış ise tekrar söz alarak kürsüye geldi ve “Sayın Başkan, ben “Her şerde bir hayır vardır.” derken “Hayır bildiklerinizde şer, şer bildiklerinizde hayır vardır.” ayetine vurgu yapmadım; tam tersi, toplumda sıkça kullanılan bir cümleden bahsettim, onun için “Büyüklerimizin dediği gibi” dedim. Herhâlde sayın milletvekili yanlış anladı. Bu konuda da bir düzeltme yapmayı arzu ettim.” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı