BAKANLIKTAN PATLAMA AÇIKLAMASI; ÖLÜ SAYISI ARTIYOR

BAKANLIKTAN PATLAMA AÇIKLAMASI; ÖLÜ SAYISI ARTIYOR

Ankara Kızılay'da gerçekleştirilen patlamanın ardından sağlık bakanı ölü sayısı açıkladı.

GÜNCELLEME; 23 23

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu: Olay yerinde vefat eden 30 vatandaşımız var, hastanelerimizde 4 vatandaşımzı kaybettik.
Sağlık Bakanı Müezzinoğlu: Olay yerinde ölenlerden en az ikisi saldırgan, bu eylemi yapanları lanetliyorum

EFKAN ALA'NIN AÇIKLAMASI

İç İşleri Bakan Efkan Ala: "Otobüs durağında bekleyen sivil atandaşlarıma, bir araçla terörist saldırı düzenlenmiştir."

İçişleri Bakanı Efkan Ala: Saldırı sonucunda, ciddi emarelere ulaşılmıştır ama kesin olarak yapan örgüt sonuçlar tamamen elde edilip, soruşturma bu yönüyle tamamlanınca açıklanacaktır. Sanıyorum yarın bu araştırmalar neticelenir. 

MİLLETİN HUZURU İÇİN YAPTIĞIMIZ MÜCADELE DEDİ

İçişleri Bakanı Efkan Ala: Şu anda yürüttüğümüz, milletin huzuru için, demokrasimizin bekası, ülkemizin birliği için yaptığımız terörle mücadele sekteye uğramayacaktır. Türkiye bu sorununda üstesinden gelecektir. 

ANKARA'nın Kızılay semtinde akşam saatlerinde büyük bir patlama oldu. Araçların yandığı bilgisi alınan bölgeye güvenlik güçleriyle ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

TWİTTER'DE PATLAMA VE ENSAR VAKFI DEPREMİ

VALİLİK AÇIKLAMASI; 27 ÖLÜ 75 YARALI ŞEKLİNDEYDİ

"13.03.2016 Pazar günü saat 18.45 sıralarında Kızılay Güven Parkta bir aracın patlatılması sonucunda ilk belirlemelere göre olay yerinde 20, hastaneye götürülürken 5 olmak üzere toplam 27 vatandaşımız vefat etmiş, yaralanan yaklaşık 75 vatandaşımız da çeşitli hastanelerde tedavi altına alınmıştır"

PATLAMANIN ARDINDAN ERDOĞAN'IN BU GÖRÜNTÜLERİ PAYLAŞIM REKORU KIRDI

 

SOSYAL MEDYAYA YİNE ULAŞILAMADI

Gündüz denemesi yapılmıştı. Sosyal medya ve genel internet yavaşlamsı gündüz vakitlerinde yine yaşanmış ve sosyal medyada şikeyetlere neden olmuştu.

19;41 GÜNCELLEME

PATLAMANIN ARDINDAN SİLAH SESİ DUYULDU

Patlama anına tanık olan gazetemiz muhabirlerinden Veli Şahin şunları anlattı: “Güven Park’ın Adnan Ötüken Kütüphanesi önündeydik. Kızılay Meydanı’nda çok şiddetli patlama oldu. Etrafta camlar kırıldı. Bomba o kadar şiddetliydi ki 150-200 metreden bizi salladı. Dikmen’den duyuldu diyenler var. Patlamanın ardından 10’a yakın silah sesleri duyduk. Bunun üzerine yakında bir binaya sığındık. Polis geldi. Silah sesleri duyulunca dışarı çıkmayın dediler. Şu an Kızılay’ın her yanı ambulanslar ve baygın insanlar var. Patlama olur olmaz çevredeki herkes ‘Bu ülkede yaşanmaz oldu bu nasıl hükümet’ diye tepki gösterdi.”

foto-galeri-kopru-045.jpg

BAKANLIK 1 ÖLÜ VAR DEDİ SOSYAL MEDYA BÜYÜK TEPKİ VERDİ

Ankara Kızılay’da patlama meydana geldi. Patlama, kentin en işlek bölgelerinden olan Güvenpark civarında oldu. Patlamada ölen ve yaralıların olduğu belirtiliyor. Yaşanan patlama sonrası bölgede 5-6 araç yandığı, polisin bölgeyi çember içine aldığı ifade edilirken, olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve ambulansın sevk edildiği belirtildi. Ayrıca saldırının sivil vatandaşlara yönelik olduğu gelen bilgiler arasında…

ABD ELÇİLİĞİ BU FOTOĞRAFI PAYLAŞTI

tyjkt.jpg

 

ERDOĞAN BİLGİ ALMIŞ

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Güven Park'taki patlama haberi akabinde, İçişleri Bakanı Efkan Ala ile telefonda görüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Haliç Kongre Merkezi'nde bulunduğu sırada yaptığı telefon görüşmesinde, ölü ve yaralıların da olduğu patlamaya ilişkin İçişleri Bakanı Ala'dan bilgi aldığı kaydedildi.

PATLAMA SONRASI İKİNCİ BOMBA ŞÜPHESİ

Patlamanın hemen arkasından güvenlik birimleri ikinci bir bomba yüklü araç olabileceğini dikkate alarak bölgeyi vatandaşları uzaklaştırıyor.

Bu arada Yargıtay birasında çalışan bazı hakimlerin de binadan çıkışlarına güvenlik nedeni ile izin verilmedi.

Görgü tanıkları patlamanın saat 18.35'te Güvenpark yakınında meydana geldiğini ve yaralıların olduğunu söyledi. Bölgedeki araçlarla bazı binalar hasar gördü.

OTOBÜS HEDEFLENDİ

Patlama sonucu 2 otobüs'ün yandığı, görgü tanıklarının ise çok sayıda insanın yerlerde yattığını büyük bir panik yaşandığını bildiriyor

Kızılay semtinde akşam saatlerinde büyük bir patlama oldu. Araçların yandığı bilgisi alınan bölgeye güvenlik güçleriyle ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi.
Görgü tanıkları patlamanın saat 18.35'te Güvenpark yakınında meydana geldiğini ve yaralıların olduğunu söyledi. Bölgedeki araçlarla bazı binalar hasar gördü.
Ankara Kızılay’da patlama meydana geldi. Patlama, kentin en işlek bölgelerinden olan Güvenpark civarında oldu. Patlamada yaralıların olduğu belirtiliyor. Yaşanan patlama sonrası bölgede 5-6 araç yandığı, polisin bölgeyi çember içine aldığı gelen bilgiler arasında…
Patlamanın bomba yüklü bir aracın belediye otobüsüne orta kapıdan çarpması sonucu gerçekleştiği belirtiliyor.
Güvenlik yetkilileri Reuters'e patlamanın nedeninin henüz bilinmediğini, patlama sonucunda ölen ve yaralılar bulunduğunu söyledi.

ABD UYARMIŞTI

Ankara’nın ABD Büyükelçiliği 11 Mart’ta kendi vatandaşlarına uyarıda bulunup özellikle Balçelievler bölgesinden uzak durmalarını istemişti.

ANKARA ALARMDAYDI

Güvenlik birimleri uzun süredir Ankara’da “alarm” durumundaydı.
Hatta polislere, olası bir canlı bomba saldırı için bölge bile bildirilmişti:
Emniyet, yeni hedefin Ankara merkezdeki Bahçelievler semti olabileceğine ilişkin istihbaratalmıştı.
Ancak patlama Kızılay’da gerçekleşti.

İLK GÖRÜNTÜLER

SOSYAL MEDYADA İLK TEPKİLER

1-198.jpg

ankara-patlama.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı