Bakanlıkta AKP'li Vekiller Zehirlendi

Bakanlıkta AKP'li Vekiller Zehirlendi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nda yemeğe katılan AKP'li vekiller, zehirlendi.

Geçtiğimiz gün Ankara’da “böylesi ancak Türkiye’de olur” denebilecek bir olay yaşandı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker bakanlıkta AKP’li milletvekillerine yemek verdi. AKP’li Tülay Babuşçu ve AKP’li Önder Matlı’nın katıldığı yemekte, konuklar zehirlendi.

TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyon Üyeleri AKP Balıkesir Milletvekili Tülay Babuşçu ve AKP Bursa Milletvekili Önder Matlı, Bakan Mehdi Eker’in bakanlıktaki ofisinde büryan kebabı yediler. Bakan Mehdi Eker, rejim yaptığı için yemeğe eşlik etmedi.

HASTANEYE KALDIRILDI

Tülay Babuşçu akşam saatlerinde midesinin bozulduğunu fark ederken, Önder Matlı, ise zehirlenme teşhisiyle akşam saatlerinde TOBB ETÜ Hastanesi’ne kaldırıldı. Matlı’ya AKP Balıkesir Milletvekili Cemal Öztaylan da eşlik etti. Matlı, saat 23.00′da hastaneden taburcu olurken, sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Matlı’yı hastaneye götüren AKP’li Öztaylan, ‘Gıda Bakanlığı’nda böyle bir zehirlenme olması ilginç bir durumdur.’ yorumunu yaptı.

TÜRKİYE’NİN GIDA SORUNU YOK

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker Türkiye’nin gıda güvenliği konusunda Türkiye’nin büyük gelişme kaydettiğini ve en güvenli ülkelerden olduğunu savunurken, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürü Masum Burak, 30 Haziran’da yaptığı toplantıda “Türkiye gayet güvenli bir ülke. 76 milyon nüfusu, 30 milyon turisti besliyoruz. Üzerine 15 milyar dolarlık da gıda maddesi ihraç ediyoruz. Bu anlamda Türkiye’nin gıda güvenliği açısından bir sorunu yok” diye konuşmuştu. 1 Temmuz’da yapılan Milli Güvenlik Kurulu toplantısında da ‘Gıda Güvenliği’ konusu ele alınmış, alınan ve alınması planlanan tedbirlerin görüşülmüştü.