Bakanlık Sözünde Durmadı

Bakanlık Sözünde Durmadı

BAKANLIK SÖZÜNDE DURMADI
 
Radikal’den İsmail Saymaz’ın haberine göre Midyat’ta Kuran hocasının tecavüzüne uğrayan A. ile ilgili Bakanlık’ın müdahil olacağız sözü yerine getirilmedi. A.’nın babası B. Radikal’e yaptığı açıklamalarda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın  aileye yardım, çocuğa koruma sağlama sözü verdiğini ancak Bakanlığın tahsis ettiği avukatların duruşmaya girmediğini, kendi imkanlarıyla avukat tuttuğunu söyledi.
 
“3-4 aydan beri yatamıyorum, her akşam ağlıyorum. Kafayı yedim. Kimse sahip çıkmıyor. Bu adamlar dini gruptan oldukları için mi olayı kapatıyorlar? Bu yurda darbe vuran ben miyim? Ben de Müslümanım, Kuran okumuşum, imanlı insanım. Bu olayı niye örtmek istiyorlar?” diyerek isyan eden Baba B., bilgisayara dahi el konmadığını, yurt müdürünün eşini çağırarak, “Kocana söyleme, bunu aramızda halledelim” dediğini belirtti ve “Nasıl olacak, parayla mı kapatacak?” diye sordu. Baba B., kendilerine avukat verilmediğini, yardımda bulunulmadığını ve yalnızca iki kez psikolojik yardım için gelindiğini ifade ederek, şöyle devam etti: “Ben Başbakanıma mektup yazdım, cevap alamadım. Cumhurbaşkanıma faks çektim, cevap alamadım. Başbakan diyor ki çocukları seviyorum. Niye bize elini uzatmıyor? İnsan yok mu bize yardımcı olacak? Biz mağduruz. Huzurumuz bozuldu. İkide bir ağlıyoruz. Çocuk tamamen gitmiş. Çocuğa yetişmeseydik kendini öldürürdü. Böyle pırıl pırıl bir öğrenciye bu yapılıyor.Türkiye’de kimse bu olaylara sahip çıkmıyor mu?” 

Hiç kimsenin kendilerine el uzatmadığını anlatan baba B., “Ben gidip yardım istersem diyecekler ki para için mi bu işin peşine takıldı. Ben dilenci miyim? Onlar benim durumumu görecekler. Çocuğumun yanına biri geldi de ben mi görmedim?” diye konuştu.
 
BAKANLIK: AİLENİN TALEBİ OLMADI

Radikal’in olayı sorduğu Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yetkilileri aile istemediği için maddi yardımda bulunulmadığını, zaten babanın güvenceli işte çalıştığını açıkladı. Aile çocuğa sahip çıktığı için koruma altına alma uygulamasının yapılmadığını ifade eden yetkililer “Zaten karar mahkemece veriliyor. Ailenin de talebi olmadı” dedi. Aileyle iki kez görüşüldüğünü doğrulayan yetkililer çocukla ilgilenilmeye devam edildiğini savundu. Bakanlığa bağlı avukatların da duruşmaları izlediğini ileri sürdüler. Ailenin avukatı Abdulhaluk Ay ise bakanlık avukatlarının yalnızca dosyanın örneğini aldığını ve duruşmaya gelmediklerini söyledi.