Bakanlığın Arazisinde 1 Milyon 300 Kök Esrar Bitkisi

Bakanlığın Arazisinde 1 Milyon 300 Kök Esrar Bitkisi

Bakanlık arazisinde hint keneviri!
Tarımsal Araştırma tarlasında 1 milyon 300 bin kök hintkeneviri ele geçirildi
Engin ÖZMEN/EDİRNE
 
 EDİRNE’de jandarma ekipleri, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na bağlı Tarımsal Araştırma Enstitü’nün 350 dekarlık ayçiçek ekili tarlasında kendiliğinden yetiştiği ileri sürülen 1 milyon 300 bin kök hintkeneviri ele geçirdi. Jandarma tarafından toplanan hintkenevirleri yakılarak imha edildi.
 
Edirne Jandarma Komutanlığı ekipleri, ayçiçek ekili bir tarlada hintkeneviri yetiştiği bilgisi üzerine harekete geçti. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na bağlı Tarımsal Araştırma Enstitü’nün Karaağaç Mahallesi’nde 350 dekarlık tarlası jandarma ekipleri tarafından incelendi. Ayçiçek ekili arazide yaklaşık 1 milyon 300 bin hintkeneviri yetiştiği belirlendi. Savcılık talimatıyla tarladaki hint kenevirleri tek tek toplandı ve yakılarak imha edildi. Jandarmanın olayla ilgili soruşturması sürüyor.
 
BAKANLIKTAN JET AÇIKLAMA
 
Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan, Edirne'de jandarma ekipleri, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na bağlı Tarımsal Araştırma Enstitü'nün 350 dekarlık ayçiçek ekili tarlasında kendiliğinden yetiştiği ileri sürülen 1 milyon 300 bin kök hintkeneviri ile ilgili yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada, "Yapılan incelemelerde, geçmiş yıllardan beri Meriç nehri boyunca yer alan tüm arazilerde olduğu gibi, nehrin taşması sonucu kendiliğinden gelen yabani kenevirler olduğu tespit edilerek tutanağa geçirilmiştir. Tutanak tutulduktan sonra yol kenarında ve tarla sınırında kümeler şeklinde çıkan kenevirler, Jandarma eşliğinde Tarımsal Araştırma Enstitüsü işçileri tarafından toplanarak imha edilmiştir" denildi.