BAKANLIĞA BOMBA SORU; TSK'NIN ZIRHLI ARAÇLARINI PKK NEDEN KULLANIYOR

BAKANLIĞA BOMBA SORU; TSK'NIN ZIRHLI ARAÇLARINI PKK NEDEN KULLANIYOR

MHP'li Lütfü Türkkan'dan bomba soru

 

Türkkan konu ile ilgili Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. TSK'nın emrinde ki araçları PKK nasıl kullanıyor sorusu gündeme bomba gibi düştü. Verdiği soru önergeleri ve Meclis konuşmaları ile sık sık gazete manşetlerine çıkan ve bir çok televizyonda konuşan MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan yine bomba bir soru ile gündeme geldi. Önergesinde soru önergesi iddiasına neden olan PKK'nın kullandığı TSK'ya ait Zırkhlı Araçları soran Türkkan'ın önergesine verilecek yanıt şimdiden merakla bekleniyor.

BU ARAÇLAR PKK’NIN ELİNE NASIL GEÇTİ?

Önergesinde bir Türk firması olan Otokar, emniyet ve iç güvenlik için de araç üretmekte, bu araçlar zaman zaman terörle mücadelede Mehmetçik tarafından kullanılmış ve kullanılmaktadır diyen Türkkan, Otokar’ın polis ve asker için ürettiği araçların son dönemde Terör örgütü PKK tarafından da kullanıldığınin görüldüğünü vurguladı. MHP’li vekil, yerli bir firmanın kritik görevler için ürettiği araçların eli kanlı terör örgütünün eline nasıl geçtiği acil olarak açıklanmaya muhtaç bir konudur ifadesini kullandı.

ARAÇLAR GİZLİ GİZLİ TERÖR ÖRGÜTÜNE Mİ PAZARLANIYOR

Soru önergesinde; bir Türk firması olan Otokar’ın polis ve asker için ürettiği araçların özellikle son dönemde PKK tarafından kullanılması ne anlama gelmektedir diyen MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, bu araçlar gizliden gizliye terör örgütüne mi pazarlanıyor sorusuna yanıt istedi.

ÇÖZÜM SÜRECİNİN PARÇASI MI?

Milli Savunma Bakanı’na Otokar firmasının ürettiği ve kritik bölgelerde kritik görevler için kullanılan araçların PKK tarafından da kullanılmaya başlanması sözde çözüm sürecinin bir parçası mı sorusunu da yönelten Türkkan, Bakan Yılmaz’dan terör örgütünün kullanımına sunulan yerli firmaların ürettiği başka malzemeler de var mıdır sorusuna da yanıt vermesini istedi.

İşte Türkkan’ın önergesi:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Milli Savunma Bakanı İsmet YILMAZ tarafından yazılı olarak cevaplandırılması için gereğini saygılarımla arz ederim.

Bir Türk firması olan Otokar, emniyet ve iç güvenlik için de araç üretmekte, bu araçlar zaman zaman terörle mücadelede Mehmetçik tarafından kullanılmış ve kullanılmaktadır. Otokar’ın polis ve asker için ürettiği araçların son dönemde Terör örgütü PKK tarafından da kullanıldığı görülmüştür. Yerli bir firmanın kritik görevler için ürettiği araçların eli kanlı terör örgütünün eline nasıl geçtiği acil olarak açıklanmaya muhtaç bir konudur.

Bu nedenle;

1-Bir Türk firması olan Otokar’ın polis ve asker için ürettiği araçların özellikle son dönemde PKK tarafından kullanılması ne anlama gelmektedir, bu araçlar PKK’nın eline nasıl geçmiştir?

2-Otokar artık bu araçları gizliden gizliye terör örgütüne de mi pazarlamaya başlamıştır?

3-Otokar firmasının ürettiği ve kritik bölgelerde kritik görevler için kullanılan araçların PKK tarafından da kullanılmaya başlanması sözde çözüm sürecinin bir parçası mıdır?

4-Bu şekilde terör örgütünün kullanımına sunulan yerli firmaların ürettiği başka malzemeler de var mıdır?



 

 

Kaynak:Haber Kaynağı