Bakanlar Ne Zaman Değişecek

Bakanlar Ne Zaman Değişecek

Bakanlar neden istifa etmedi ?

ERDOĞAN'IN İKİNCİ DALGA KORKUSU 

Erdoğan’ın, soruşturmanın boyutlarını ve yeni dalga gelip gelmeyeceğini görmek için kabine revizyonunu haftaya bıraktığı belirtiliyor. Rüşvet ve Yolsuzluk operasyonu tüm dünyada yankı uyandırmaya devam ediyor. Amerika'da yaşayan Türk'lere yönelik yayın yapan Amerikalıtürk haber sitesi, kaynak vermeden verdiği bir haberde çok ilginç değerlendirmelerde bulundu. Haberde Erdoğan'ın bakanların adının karıştığı yolsuzluk olayı ardından kabinede değişikliği, sonraya bırakması nedenlerini yorumlayan site, Erdoğan'ın 2. bir dalga geleceğinden korktuğunu manşet olarak attı. İşte o ilginç detaylarla dolu haber. Haber yazıldığında bakan oğullarının tutuklanması henüz gerçekleşmediği anlaşılıyor.


ERDOĞAN'IN OĞLU VE KIZI VE DİĞER AKP'LİLERİN KARIŞMA İHTİMALİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın adı yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasına karışan 4 bakan da dahil kabinede bu hafta yapması beklenen revizyon gerçekleşmedi. Kulislerde, Erdoğan’ın soruşturmanın hem başka bakanlara, hatta kendisine de sıçrayabileceği kaygısı hem de gözaltına alınan 3 bakanın oğlunun tutuklanıp tutuklanmayacağına ilişkin gelişmeyi görmek için revizyonu haftaya ertelediği belirtiliyor.
Başbakan Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile önceki gün yaptığı haftalık olağan görüşmede kabine revizyonu yapacağına ilişkin beklenti gerçekleşmedi. Bugün Ordu ve Giresun’a gidecek olan Erdoğan, 22-24 Aralık günlerinde de Pakistan’da olacak. Erdoğan’ın kabine revizyonunu Pakistan dönüşü yapacağı belirtiliyor. Kabine revizyonunun ertelenmesinde ise soruşturmanın istikametinin nereye gideceğinin bilinememesi olduğu kaydediliyor. Soruşturmada 4 bakanın adı geçmekle birlikte süreç içinde başka bakanlarla ilgili iddiaların da gündeme getirilebileceği, hatta Başbakan Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan ile kızı Esra Albayrak, AKP’li milletvekilleri, gözaltına alınan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’in yönetim kurulu üyesi olduğu Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı’nın da soruşturmada adının geçmesi nedeniyle konunun daha da yayılabileceği endişesi yaşanıyor.

TUTUKLANMA SAYISI ÖNEMLİ
4 bakanın hemen görevden alması durumunda olası yeni soruşturma dalgalarına hazırlıksız yakalanacağı, Erdoğan’ın kendisine doğrudan olmasa bile çocukları üzerinden bir iddia yüklenmesi durumunda erken kabine revizyonunun partide sıkıntı yaratacağı kaydediliyor. Erdoğan’ın soruşturmanın istikametini görmek, olası gelişmelere karşı hazırlıklı olmak için revizyonu haftaya ertelediği belirtiliyor. Erdoğan’ın bu sürede mevcut soruşturmanın boyutları, olası dosyaları ve gelebilecek yeni gözaltı dalgaları konusunda bilgi sahibi olmak isteyeceği ifade ediliyor. Erdoğan’ın, 3 bakanın oğlunun tutuklanıp tutuklanmayacağını da görmek istediğine dikkat çekiliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı