Bakanlar Kurulunda T.C. Kaldırılsın Toplantısı

Bakanlar Kurulunda T.C. Kaldırılsın Toplantısı

"T.C. ibaresinin kaldırılmasının dikkat çekmeden yapılması kararlaştırıldı." haberleri gerçek mi?

TC KALDIRILSIN TOPLANTISI YAPILDI MI?

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, T.C. ibaresinin 2012 Eylül ayında yapılan Bakanlar Kurulu’nda gündeme getirildiği iddialarını TBMM gündemine taşıdı.
 
Yazılı basında “Türkiye Cumhuriyeti (T.C.) konusu 2012 Eylül ayında yapılan Bakanlar Kurulu’nda gündeme geldi. Daha sonra da Başbakanlık’taki kurmaylar arasındaki yapılan değerlendirmede T.C. ibaresinin kaldırılmasının dikkat çekmeden yapılması kararlaştırıldı. “ haberinin yer aldığını yazan Türkkan,
Kararın yazıya dökülmemesinin, ilgililere sözlü olarak iletilmesinin benimsendiğini, Pilot bakanlık olarak Sağlık Bakanlığı’nın gönüllü olduğunu, Bakanlıklara bağlı kuruluşların peyderpey T.C. ibaresinin kaldırılmasının planlandığının haberlerde yer aldığını önergesinde belirtti.

T.C. ibaresinin kaldırılmasının 2012 Eylül ayında yapılan Bakanlar Kurulu’nda gündeme geldiği doğru mu?
Başbakan Erdoğan’a T.C. konusunun 2012 Eylül ayında yapılan Bakanlar Kurulu’nda gündeme geldiği iddiaları doğru mu diye soran MHP’li Türkkan, kararın yazıya dökülmemesi, ilgililere sözlü olarak iletilmesinin benimsendiği ve pilot bakanlık olarak Sağlık Bakanlığı’nın gönüllü olduğu iddiaları doğru mu sorusuna da yanıt istedi.

DEVLET GELENEĞİNDE BÖYLE BİR USUL VAR MI?

Başbakan Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde Bakanlar Kurulu kararlarının yazılı olarak tutanaklara geçmemesinin kanuni gerekçelerinin de ne olduğunu soran MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan;  T.C. ibaresinin kaldırılmasının dikkat çekmeden yapılması, kararın yazıya dökülmemesi,  hangi ilgililere sözlü olarak iletilmesi istenmemiştir dedi ve Başbakan’a “Devlet geleneğinde böyle bir usul var mıdır?” diye sordu. Kocaeli Milletvekili Türkkan'ın konu ile ilgili önergesi şöyle.
 
         TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA
 
Aşağıdaki sorularımın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yazılı olarak cevaplandırılması için gereğini saygılarımla arz ederim.
 
 
 
Lütfü TÜRKKAN
Kocaeli Milletvekili
 
Yazılı basınımızda; “Türkiye Cumhuriyeti (T.C.) konusu 2012 Eylül ayında yapılan Bakanlar Kurulu’nda gündeme geldi. Daha sonra da Başbakanlık’taki kurmaylar arasındaki yapılan değerlendirmede T.C. ibaresinin kaldırılmasının dikkat çekmeden yapılması kararlaştırıldı. Kararın yazıya dökülmemesi, ilgililere sözlü olarak iletilmesi benimsendi. Pilot bakanlık olarak Sağlık Bakanlığı gönüllü oldu. Bakanlıklara bağlı kuruluşların peyderpey T.C. ibaresinin kaldırılması planlandı.” haberleri yer almaktadır.
Bu nedenle;
1- T.C. konusunun 2012 Eylül ayında yapılan Bakanlar Kurulu’nda gündeme geldiği iddiaları doğru mudur?
2- Başbakanlık’taki kurmaylar arasındaki yapılan değerlendirmede T.C. ibaresinin kaldırılmasının dikkat çekmeden yapılmasının kararlaştırıldığı, kararın yazıya dökülmemesi, ilgililere sözlü olarak iletilmesinin benimsendiği ve pilot bakanlık olarak Sağlık Bakanlığı’nın gönüllü olduğu iddiaları doğru mudur?
3- Bakanlar Kurulu kararlarının yazılı olarak tutanaklara geçmemesinin kanuni gerekçeleri nelerdir?
4- T.C. ibaresinin kaldırılmasının dikkat çekmeden yapılması, kararın yazıya dökülmemesi,  hangi ilgililere sözlü olarak iletilmesi istenmemiştir, Devlet geleneğinde böyle bir usul var mıdır?