BAKANIN MEŞHUR SAATİYLE İLGİLİ YENİ SKANDAL

BAKANIN MEŞHUR SAATİYLE İLGİLİ YENİ SKANDAL

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'dan gelen yanıt, Zafer Çağlayan'ın saatiyle ilgili bir gerçeği daha ortaya çıkardı.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'dan gelen yanıt, Zafer Çağlayan'ın saatiyle ilgili bir gerçeği daha ortaya çıkardı.

CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, KDV’sinin 260 bin liraya ulaştığı ortaya çıkan eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın 700 bin liralık hediye saatini Meclis gündemine taşıdı. Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’dan gelen yanıtla, Çağlayan’ın saat için vergi ödemediği ortaya çıktı.

Daha önce konuyla ilgili Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e soru önergesi veren ancak yanıt alamayan Özgündüz, Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı’ya hediye saatle ilgili ceza ve faizlerle yaklaşık 260 bin lira civarı ödeme yapılması gerektiği belirterek, “Gümrük vergisine tabi olmayan saatin KDV’si ve diğer ceza, faiz ödemeleri ne kadardır? Saatin vergi ve diğer ödemeleriyle ilgili Rıza Sarraf, yardımcısı, Zafer Çağlayan ya da Özel Kalem Müdürü’nden herhangi bir bilgi alındı mı? Vergi ödemelerinin yapılmamasında bakana verilecek rüşvet olduğunun anlaşılamaması etkili oldu mu? Bu konuyla ilgili araştırma yapıldı mı, yapmayı düşünüyor musunuz?” diye sordu.

VERGİ ÖDEMESİ YAPILMADI

Hayati Yazıcı’nın, Özgündüz’e verdiği cevap, söz konusu saatle ilgili vergi ödemesi yapılmadığını ortaya çıkardı.

Bakan Yazıcı, verdiği yanıtta, “Soru konusu olayla ilgili Türk Gümrüklerinde yapılmış bir beyan olmadığı gibi vergi uygulamasına esas teşkil edecek bir eylem henüz saptanmamıştır. Mahreç ülkenin vergi uygulamaları takdir edersiniz ki Bakanlığımızın görev ve yetki alanı dışındadır.” dedi.

Yazıcı, TBMM’deki soruşturma görüşmeleri sırasında suçlanan eski Bakan Zafer Çağlayan’ın beyanı ve basında kurye olarak ismi geçen Murat Yılmaz’ın yurtdışı giriş-çıkış hareketleri birlikte değerlendirilmek suretiyle konunun incelenmesi yönünde Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı’na yazılı talimat verildiğini belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı