BAKANDAN ŞEHİT AÇIKLAMASI

BAKANDAN ŞEHİT AÇIKLAMASI

İÇİŞLERİ Bakanı Selami Altınok, terörle mücadelede verilen şehitlerin yürekleri yaktığını söyledi. Bakan Altınok, "Bu sürecin en zor anları şehit verdiğimiz anlardır" dedi.

İÇİŞLERİ Bakanı Selami Altınok, terörle mücadelede verilen şehitlerin yürekleri yaktığını söyledi. Bakan Altınok, "Bu sürecin en zor anları şehit verdiğimiz anlardır" dedi.

Dün geldiği memleketi Erzurum'da geceyi geçiren İçişleri Bakanı Selami Altınok bugün saat 10.30 Jandarma Bölge Komutanlığı'nı ziyaret etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'i ziyaret eden Bakan Altınok, Erzurum'un gözle görülür değişime uğradığını söyledi. Bakan Altınok burada gazetecilerin terörle ilgili sorularını cevaplandırdı. Terörle mücadeleyi son terörist silahını bırakıp teslim olana kadar devam edtireceklerini vurgulayan Altınok şunları söyledi.

"YÜREĞİMİZ YANIYOR"

"Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Daha önce görev yaptığım İstabul Emniyet Müdürlüğü'nde de zaman zaman verdiğimiz şehitlerimiz oldu. Yüreğimiz yanıyor. Onların aileleri, milletimiz ve evlatlarına baş sağlığı diliyorum. Onların anne, babaları bizim anne- babamız, evlatları bizim kendi evladımızdır. Türk Milleti bu bedeli ödeyen, vatanın ve milletinin bağımzılığı için şehitlerimizi hiçbir zaman unutmayacak. Onların geride bıraktıklarını yanımızdan ayırmayacağız. Terörle mücdeleyi ne şartta olursa olsun sonuna kadar ama hukuk kurulları içerisinde yapıyoruz. Kolay bir olay değil. Bir taraftan vatandaşımızı bu olayların dışında tutmaya ve zarar görmemezi için özel gayret gösteriyoruz. Bir taraftan da terörle mücadele ediyoruz.

"ASKERLERİN EMEKLERİNE TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Güvenlik kuvvetlerimiz can siper hane bir şekilde 24 saatlerini vererek bu mücadeleyi yapıyorlar. Ben onların emeklerine de teşekkür ediyorum. Memleketin bağımsızlığını, dirliğini ve birliğini muhafaza etmek hepimizin birinci görevidir. Buna karşı kim eline silah alıp devletine yöneltirse bunun bedelini ödeyecek. Bizim mücadelemiz budur. Bu sürecin en zor anları şehit verdiğimiz anlardır. Anadolu coğrafyasını vatan edebilmek çok kolay değildir. Bunun mücadelesini hep verdik bundan sonra da veremeye devam edeceğiz. 27 aydır birlikte çalışmaktan onur duyduğum emniyet teşkilatının mübarek insanlarına Allah'tan rahmet diliyor, diğer kardeşlerimin de alınlarından öpüyorum."

İçişleri Bakanı Selami Altınok belediye ziyaretinden sonra Emniyet Müdürlüğü'ne geçti. Altınok, Emniyet'ten çıkarak özel uçakla Ağrı'ya gitmek üzere havalimanına gitti.

Kaynak:Haber Kaynağı