Bakan'dan Mezar saldırganı ile fotoğrafa ' Belden Aşağı ' açıklama

Bakan'dan Mezar saldırganı ile fotoğrafa ' Belden Aşağı ' açıklama

Tutuklu bulunduğu cezaevinden izinli olarak çıkarak annesinin cenazesine saldırı yapılan Aysel Tuğluk'a saldıranlardan biri ile görüntüleri bulunan Süleyman Soylu'dan açıklama geldi.

Süleyman Soylu, Aysel Tuğluk'un annesinin cenazesine saldıran şahıslardan biriyle çekildiği fotoğrafı belden aiağı bir kelime kullanarak"Aşağılıksınız" diyerek savundu, skandal fotoğrafa tepki gösterenleri de kabahatli buldu. Açıklamasında 1 saat olay videolarını izlediğini söyleyen Bakan Soylu'nun bu rağmen gözaltına alınan şahısla fotoğrafı bulunmasını tesadüf olarak nitelendirdi.

FOTOĞRAF ORTAYA ÇIKINCA TEPKİ VERENLERE " AŞAĞILIKSINIZ " DEDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı tutuklu Aysel Tuğluk'un annesinin cenazesine saldıran şahıslardan biriyle karakolda fotoğraf çekildiğinin ortaya çıkması üzerine açıklama yaptı.

SALDIRGANLARLA FOTOĞRAF ÇEKTİRME TALEBİNİ KABUL ETMİŞ

Soylu, açıklamasında fotoğrafı ve söz konusu şahsın gözaltında olduğunu doğrularken "mahalle eşrafı" tanımı kullanarak fotoğrafı savunarak daha büyük bir skandala imza attı.

Bakan Soylu, söz konusu fotoğrafa ilişkin bir izah yapmaktan öte fotoğrafın yayınlanmasına da tepki gösterdi, hatta "Aşağılıksınız" şeklinde ifadeler de kullandı.

Soylu, "Mahalle eşrafının bizimle fotoğraf çekme talebi, talimatlarımız sonucu yapılan incelemede fotoğraf çekilenlerden birinin de gözaltına alınması, fitne gerçeğini değiştirmez. Tam tersine bu konudaki hassasiyetimizi ve olaya bakışımızı ortaya koyar" dedi.

Soylu'nun açıklaması şu şekilde: 

ekran_resmi_2017-09-16_12.43.12.png

İlgili Haberler