Bakan'dan kritik ' Zehirli Yumurta ' açıklaması

Bakan'dan kritik ' Zehirli Yumurta ' açıklaması

Haftalardır Avrupa'yı kasıp kavuran " Zehirli Yumurta" skandalının Türkiye'ye sıçraması üzerine Tarım bakanından kritik bir açıklama geldi.

 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, "Yumurta sektörü batıda çok zor durumdadır. Ülkemizde fipronilli yumurta tespit edilmemiştir. Türkiye'yi de zor duruma düşürmek için bu sektöre sürülen bir leke gibidir ve ekonomik olarak vurmaya çalışıyorlar" dedi.

SULAMA ÇALIŞTAYINA KATILDI

Çalıştay sonrası basın mensuplarının sorularını cevaplayan Fakıbaba, AB Komisyonu Sözcüsü Anca Paduraru'nun yumurtalarda fipronil tespit edilen 40 ülke arasında Türkiye’nin de olduğu iddiası üzerine açıklamalarda bulundu.

EN UFAK BİR ŞÜPHEM YOKTUR

"Ben bir hekimim, insan sağlının ne kadar önemli olduğunu bilen biriyim, şu ana kadar bizim tespitlerimiz doğrultusunda en ufak bir şüphem olmuş olsa size söylerim" diyen Fakıbaba, "Bu sofralık yumurtalarda oluyor, biz zaten ihraç ediyoruz, bizim almış olduğumuz yumurta ana damızlıktır. 

ÜLKEMİZDE TESPİT EDİLMEDİ

Ülkemizde fipronilli yumurta tespit edilmemiştir. Yumurta sektörü batıda çok zor durumdadır, Türkiye'yi de zor duruma düşürmek için bu sektöre sürülen bir leke gibidir ve ekonomik olarak vurmaya çalışıyorlar" ifadelerini kullandı. 

İlgili Haberler