Bakan'dan Kamer Genç'e çirkin benzetme!

Bakan'dan Kamer Genç'e çirkin benzetme!

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış CHP Milletvekili Kamer Genç'e sert sözlerle yüklendi.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 30'a yakın suikast girişimi atlattığını söyledi.

Antalya Valiliği'nin ardından AK Parti İl Başkanlığı'nda konuşan Bakan Egemen Bağış, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen patlamaların milleti tuzağa düşürme girişimi olduğunu söyledi. Oyuna gelmeyeceklerini belirten Bağış, "Bu bize yapılan ilk saldırı, provokasyon, tuzak girişimi değil. 30'a yakın suikast girişimini atlatmış bir genel başkanımız var. Partimizi kapatmaya çalışan zihniyetle, Türkiye'nin kalkınmasını kabullenemeyen zihniyetin aslında çok organik bağı vardır. Biz bugüne kadar yılmadık, tehditlere kulak asmadık, bundan sonra da bizi hiçbir şekilde kimse yıldıramaz. Çünkü biz bu yola çıkarken kefenimizle çıktık. Biz bu milletin huzurunun, refahının, muktedir olmasının hayallerini kurarak bu yola çıktık. O hayallerimizden de geri dönmeyeceğiz." diye konuştu.

Endülüs'ü fetheden kumandan Tarık Bin Ziyad'ın gemilerini yakması gibi kendilerinin de gemileri yaktığını vurgulayan Bağış, "Bizde bu yola çakırken gemileri yaktık arkadaşlar. Bu millet ya muktedir olacak ya muktedir olacak." dedi.

"IMF'YE SON BORÇ YARIN"

Türkiye'nin ekonomi tarihini yazanların 14 Mayıs 2013'ü altın harflerle yazacaklarını kaydeden Bağış, "Yarın, Türkiye IMF'ye olan son taksini ödeyerek borcunu kapatacak. Öyle az buz bir borç değil. 20 küsur milyon dolarlık bir borcu kapatıyoruz. Yüzde 2 ortağı olduğumuz IMF'ye borç verme pazarlığını müzakerelerine başlıyoruz."

ÇÖZÜM SÜRECİ

Çözüm sürecinin ne olduğuna ilişkin muhalefet partilerinin 'yalan yanlış, iftira niteliğinde iddialarla milletin kafasını karıştırmaya çalıştığını' ileri süren Bağış, süreçle ilgili söyleyeceklerinin herkese anlatılmasını isteyerek, çözüm sürecini bir cümleyle özetledi: "Çözüm sürecinde bu ülke sadece büyür, zenginleşir ve güçlenir"

"ARASAK MUHALEFETTEN İYİSİNİ BULAMAYIZ"

Konuşmasında muhalefete ve özellikle CHP'ye yüklenerek, "Bizim bu çarpık zihniyetli muhalefet, ki arasak daha iyisini de bulamayız onu da size itiraf edeyim" diyen Bağış, "Deniz Baykal'a sahip çıkalım iyisini bulamayız ne yapalım edelim, kalsın CHP'nin başında derdim. Ama Sayın Başbakan Yardımcımız Bülent Arınç Beyin tabiriyle 'Rabbim verdikçe veriyor', Baykal gitti, daha iyisi geldi. Arasak bulamayız. Bugün namı değer, çakma Gandi Kemal Bey, Reyhanlı'ya şov yapmaya gitmiş. Ben buradan iki çağrıda bulunacağım kendisine. Sayın Kılıçdaroğlu madem Reyhanlı'ya gittin, şu Esed denen katili orada kınada, güvenini, cesaretini toparla. Suriye'de yaşanan katliamları kınada, bir parça bu milletin yüreğine su serp be. Yapamadılar bügüne kadar biliyorsunuz değilmi? Çünkü göbekten bağlılar. Hadi Kemal Bey, topla cesaretini, o Esed denen canavarı bugün kına. Sen kına ki arkandan Putin de, Çin de kınayabilsin. BM Güvenlik Konseyi'nde engel çıkaranlar artık o engelleri ortadan kaldırsın. Uluslararası kamuoyu Suriye'deki vahşete son versin." şeklinde konuştu.

"HÜSEYİN AYGÜN SAÇMALIYOR"

Kemal Kılıçdaroğlu'na ikinci çağrısının CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün ile ilgili olduğunu ifade eden Egemen Bağış şöyle devam etti:

"O şahıs haddini iyice aşarak bir fitne çabasına daha girişmiş kalkmış 'Alevilik ayrı bir ulustur' demiş. Ben alevi kardeşlerimin ona gerekli cevabı vereceğine inanıyorum da kendisi de bir Alevi olan Sayın Kılıçdaroğlu önce bu milletvekiliyle ilgili ne yapacağını bir ilan etsin. Hak veriyorsa, kendisinin başka bir ulus mensubu olduğuna o da inanıyorsa bunu itiraf etsin. İnanmıyorsa bu saçmalayan vekiliyle ilgili hangi adımı atacaklar onu ben çok merak ediyorum."

KAMER GENÇ İÇİN: AĞIZ İSHALİ OLMUŞ

Egemen Bağış, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'e karşı sarf ettiği sözlerle gündeme gelen bir başka CHP milletvekili Kamer Genç'le ilgili de konuştu. "Meclis'in yüz karası" dediği Kamer Genç'in sözleri üzerine 'tuzağa düştüğünü' iddia ettiği Tokat milletvekillerinin ertesi gün özür dileyerek, komisyon başkanlığı görevinden istifa ettiğini hatırlatan Bağış şöyle devam etti:

"Adam olmak öyle bir şey. O ağzı bozuk, ağız ishali hastalığına kapılmış şahsiyet hala Meclis'i provoke etmeye devam ediyor. CHP'de de ses yok. Hiçbir yorum dahi yapmadılar. Kadıncağız, Sayın Onanç, çözüm sürecini destekledi diye, 'bu ülkede artık anneler ağlamasın' dedi diye, 'gözyaşının rengi yok' dedi diye kadını linç ettiler. Ama bu kadar ağır ithamlarla Meclis'in dokusunu bozan o küfürbazı hala koruyan bir CHP var. Boşuna demiyorum bunlar milletin vicdanında yargılanıp, müebbet muhalefete mahkum olmuşlar."