BAKAN'DAN FLAŞ EMEKLİ AÇIKLAMASI

BAKAN'DAN FLAŞ EMEKLİ AÇIKLAMASI

AKP'li Çalışma Bakanı Faruk Çelik emekliye yılda 2 ikramiye verme sözü veren CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na Şanlıurfa'dan gönderme yaparak erken emekli yapmaya niyetimiz yok dedi.

ŞEHİR PARKININ TEMELİNİ ATTI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa 11 Nisan Şehir Parkı'nın temel atma törenine katıldı.

Atatürk Bulvarı üzerinde yer alan eski 11 Nisan şehir stadyumunun yıkılmasıyla boş kalan alana 35 milyon dolar yapılması planlanan şehir parkının temel atma töreninde konuşan Bakan Faruk Çelik, yapmış oldukları çalışmaların gücünü milletten aldıklarını belirterek, "Biz taahhütnameyi millete yapıyoruz. Notere gidip de taahhütname yapmıyoruz. Millete gidiyoruz. Diyoruz ki; 'ey Şanlıurfalılar, biz bunu yapacağız' diyoruz taahhüt ediyoruz ve 4 yıl aradan geçiyor ve 'yaptık' diyoruz. Millet bizim muhatabımız öyle notere gidip 'yapacağız' diye yazmak ve çizmekle olmaz" dedi.

'EMEKLİYE 500 TL ZAM YAPARDIK BUNUN ACISINI ÇEKERDİK'

Emekli aylıklarına ilişkin düzenlemeyle emekliye 100 lira zam yaptıklarını ifade eden Bakan Çelik, “Emekliye 100 lira zam yaptık. 500 lira da yapabilirdik. Ama bunun acısı çocuktan, ekmekten ve otobüs fiyatından çıkardı. Çıkardı da çıkardı. Yani eski Türkiye olurdu. Eski Türkiye olmayalım diye hesaplı kitaplı gitmek durumundasınız” dedi.

'GEÇMİŞ HÜKÜMETLER 38 YAŞINDA EMEKLİ ETTİLER'

Hükümet olarak gerçekçi ve doğru vaatleri millete verdiğini ve sözünü tutuğunu dile getiren Bakan Çelik, Türkiye genelinde kalkınma hamlesini başlattığını ifade ederek şöyle konuştu:

680 MİLYAR BORÇ'DAN SÖZ ETMEDİ HAZİNEDE Kİ 130 MİLYARIMIZ DEDİ

"Birileri AK Parti’nin biriktirmiş olduğu hazinedeki 130 milyar dolara göz dikmiş durumda, 'Bunu nasıl boşaltırız' diye. Beyler boşalttınız bu ülkeyi IMF’ye mahkum ettiniz. Yabancıların talimatlarıyla karşı karşıya bıraktınız. Buna hakkınız yok. Buna Şanlıurfalılar ve 77 milyon müsaade etmez. Kaç senedir uğraşıyoruz. Böyle bir şey olabilir mi? Ben 8 yıldır yıldır, bakanlık yapıyorum. 1990′lı yıllarda başlayan açıkları aşağı indirmek için canla başla mücadele ediyorum. Şimdi orada işlerin düzeldiğini görenler, bugün fazladan vereceğiz diyor. Nereden alıp nereye veriyorsun? Kimden alıp kime veriyorsunuz? Bunların geçmiş dönemde yaptıkları belli. 38 yaşında delikanlıları bıyığı yeni terlemiş olan insanları emekli ettiler ve sistemin üzerine büyük bir yük olarak bindirdiler. O acıları çekmeye devam ediyoruz. Onun için gerçekçi olacağız ve yatırımlara devam edeceğiz. Yalnız bir kesimi memnun ederek, siyaset yapılmaz ve topyekun kalkınacağız."

Bakan Çelik tarafından temeli atılan parka daha sonra 50 ile 100 yıllık ağaç dikimi gerçekleştirildi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı