BAKANDAN AYM'YE SKANDAL SUÇLAMA

BAKANDAN AYM'YE SKANDAL SUÇLAMA

Adalet Bakanı olduğundan beri "Yargıya Güven" hızla düşen Bekir Bozdağ'dan Yüksek mahkeme için skandal ifadeler

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AYM'nin gazeteciler Dündar ve Gül için verdiği gerekçeli kararını eleştirdi.

Dünyanın hiç bir demkokratik ülkesinde olmayacak bir ifade tarzı ile Adalet bakanı olarak Yüksek yargı'nın kararını eleştiren Bekir Bozdağı'ın ifadesi ise skandal olarak yorumlandı.

TANIMADIKLARI ANAYASANIN SINIRI AŞILMIŞ

AYM nin delil değerlendirmesi yaptığını belirten Bozdağ, "Karara baktığımızda Anayasanın çizdiği sınırların aşıldığını, yetki gaspının olduğu AYM’nin bireysel başvuruyu inceleyen bir mahkeme gibi değil yargılamayı yapan ilk derece mahkemesi yerine koyduğunu çok rahat görüyoruz. Yargıtay' a ihtiyaç yoktur esasında ben işi kökten hallettim diyen anlayışı görüyoruz. Bu hukuk cinayeti karşısında hep berebar mahkemeye dememiz lazımki; bu gerekçe yanlıştı, kararın hem delil değerlendirmesidir hem esas değerlendirmesidir.

DAVA SONUÇLANINCAYA KADAR İÇERDE YATSINLARMIŞ

Anayasa'nın kanun yolunda gözeltilmesi gereken hususlarda inceleme yapamaz kuralını açıkça çiğnemektir, daha ilk derece mahkemesi işe el atmadı, sanıkları daha dinlemedi, delilleri değerlendirmedi belki beraat verecek bilemeyiz, belki mahkumiyet verecek, yargıtay bozacak yada onayacak bilemeyiz.

ERDOĞAN İLE AYNI CÜMLELERİ KULLANDI

Oranın da denetimi olmadan inceleyemez. Anayasa Mahkememiz, mahkeme daha davaya el atmadan işi vaziyet etti, hem delil değerlendirmesini yaptı, hemde esastan karar verdi. Yaptığı yanlışı düzeltmek için çırpınıyor kıvranıyor, ama bu çaba izah etmeye yetmemiş. Esası hukuku ve anayasayı nasıl çiğnedikleri kendi kararları içinde ortaya konuyor” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı