BAKAN YILDIZ'IN KORUMALARI İŞÇİLERE BUNU YAPTI

BAKAN YILDIZ'IN KORUMALARI İŞÇİLERE BUNU YAPTI

İşte o anlar

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın de katıldığı Atlantik Konseyi Enerji ve Ekonomi Zirvesi sürerken, dışarıda gösteri yapan Enerji-Sen'li işçilerle, sivil polisler ve otel görevlileri arasında arbede yaşandı.

İŞÇİLERE BUNU YAPTILAR

BEDAŞ'tan işten atılan işçiler, Sarıyer Tarabya'daki The Grand Tarabya Otel'de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ABD Enerji Bakanı Ernest Moniz, İklim ve Enerji'den Sorumlu AB Komisyonu üyesi Miguel Arias Canete'nin de katıldığı, 6. Atlantik Konseyi Enerji ve Ekonomi Zirvesi'ne girmek istedi. Saat 09.00'da otel önüne gelen işçiler Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile görüşmek istedi. Otelin önünde, 'BEDAŞ' ta Can Güvenliği İstedik, İşten Atıldık, İşten Atılan İşçiler Geri Alınsın" diye pankart açan Enerji-Sen'li işçiler, "BEDAŞ Soma Olmayacak", "BEDAŞ Ermenek olmayacak", "İşimizi Geri İstiyoruz" diye slogan attı. Bir süre sonra kapıya doğru yönelen işçilerle sivil polisler ve otel güvenliği arasında itişme yaşandı.

BAKAN RANDEVU VERDİ

Enerji-Sen Başkanı Ali Duman, "Enerji Bakanı ile 2,5 aydır görüşme talebimize bir tane cevap gelmiyor. Şimdi bu talebi yeniden iletmek için buradayız. Şimdi hep beraber içeri giriyoruz. Ve Enerji Bakanı ile görüşüyoruz" dedi. Bu sırada otelin kapısını zorlayan işçiler ile sivil polisler ve otel görevlileri arasında arbede yaşandı. Yere düşenler oldu. Görevlilerin talebi içeriye iletme sözü vermeleriyle, işçiler binanın önünde beklemeye başladılar. Otel önünde çevik kuvvet polisleri önlem aldı. 
Taleplerin bakana iletilmesinden sonra işçilere Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı'nda 3 Aralık saat 15.00'a randevu verildi. . 

"26 ARKADAŞIMIZIN YENİDEN İŞE ALINMASINI İSTİYORUZ"

Duman daha sonra yaptığı açıklamada, "2.5 ay önce DİSK ile beraber Enerji Bakanlığından BEDAŞ sorununu görüşmek üzere bir randevu talebimiz oldu. Bu talebimize bir dönüş olmadı. Çalışan işçiler ölünce onların başına giden bakanların, onları sayarak gündem olan bakanları Enerji Bakanını, Çalışma Bakanını çalışırken iş güvenliği malzemesi isteyen işçilerin sesini duymaya davet ediyoruz. Burada işten atılan 26 arkadaşımızın yeniden işe alınmasını istiyoruz" dedi. 
Randevuyu alan BEDAŞ işçileri olay yerinden ayrıldı.

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

Kaynak:Haber Kaynağı