BAKAN YILDIZ'DAN KARA HABER

BAKAN YILDIZ'DAN KARA HABER

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, şu ana kadar mahsur kalan her hangi bir işçiye ulaşamadıklarını belirtti.


Bakan Yıldız, bölgede 5 maden ocağının bulunduğu ve 2'sinin denetimden sonra kapatıldığını ve 3'ünün faaliyetini sürdürdüğünü kaydetti. 

18 işçinin yeraltında olduğunu belirten Bakan Yıldız, su seviyesinin de 2 saate 1 metre yükseldiğini ve şu an su seviyesinin işçilerin bulunduğu bölümden yukarı olduğunu ve bunun da can sıkıcı bir durum olduğunu söyledi. 

10477559_10152362763231957_5199693421985758317_o.jpg

Bakan Taner Yıldız, madenin Haziran ayında yapılan denetimlerde eksikliklerinden dolayı kapatılıp süre verildiğini ve 3 ay sonra bu eksikliklerin giderilip ocağın tekrar işletmeye açıldığını belirtti. 

Suyun şu an bir pompayla tahliye edildiğini ikinci pompanın montajlandığını, dalgıçlarında ocakta çalışma yapacağını ifade eden Bakan Yıldız, "Zaman aleyhimize işliyor" dedi. Bakan Yıldız, gazetecilerin 8 işçinin görüntüsünün kendisine izletildiği iddiasını sormaları üzerine, "Bu tip kriz merkezlerinde spekülatif haberlerden uzaklaşmamız gerek. Bizim şu an tek amacımız suyun akışını kesmek ve su seviyesini azaltmak" dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, ise şunları söyledi: 

"34 işçi vardiyaya giriyor. Öğlen yemek yerken bu hadise meydana geliyor. Aniden su patlaması şekilde ifade ettiler. Bunun detayı anlaşılacak. 16 kardeşimiz kurtuluyor. Diğer kardeşlerimiz yeraltındalar. Öncelikle hedefimiz yeraltındaki suyu boşalmak, Kızılay, AFAD, burada ve 3 adet mobil istasyon kuruyoruz."

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de maden ocağında 180 işçinin sigortalı olarak çalıştığını belirterek, "18 kişinin ocakta olduğuyla ilgili kesin tespitler var. İnşallah kardeşlerimizi sağ salim ulaşırız" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı