BAKAN YILDIZ İSTİFA MI EDECEK?

BAKAN YILDIZ İSTİFA MI EDECEK?

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Soma'da faciaya neden olan maden kazasında ölen işçi sayısının 283'e yükseldiğini açıkladı.

Soma'da bekleyişlerini sürdürenlerle görüşmesi sırasında avukat olduğunu belirten Kemal Özgür Yetkin, Bakan Yıldız'a kaza nedeniyle istifa edip etmeyeceğini sordu. Yıldız, bu soruyu kendisine daha öncede sorduğunu hatırlattığı Yetkin'e, makam düşkünü bir insan olmadığını ifade ederek, şunları söyledi: İşçinin yanında koltuğumun değeri yok.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Soma'da kazanın meydana geldiği maden sahasında incelemelerde bulundu.

Yıldız, kazanın ardından maden bölgesinde kurtarma ekipleri, işçi yakınları ve medya mensuplarına ilk andan itibaren gıda hizmeti veren Türk Kızılay Derneği stantlarını ziyaret etti.

Kızılay personeline kolaylıklar dileyen Yıldız, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Burada bardakla dağıtılan çorba ile simitten alan Yıldız, bir işçi yakınını görünce aldığı çorbayı ve simiti kendisine ikram etti.

Bir süre kazada yakınını yitiren işçi yakınıyla konuşan Yıldız, kendisini teskin etti.

Yürütülen çalışmalardan dolayı Bakan Yıldız'a teşekkür eden işçi yakını, "Zaten Soma kömürleri, şefiyle amiriyle her şeyiyle hepiniz seferber oldunuz. Hepimiz bir aileyiz burada hepimiz birbirimiz için ama yapacak bir şey yok ki bu Allah'tan gelen bir şey" dedi.

"İşçinin yanında koltuğumun değeri yok"

Sahada bekleyişlerini sürdürenlerle görüşmesi sırasında avukat olduğunu belirten Kemal Özgür Yetkin, Bakan Yıldız'a kaza nedeniyle istifa edip etmeyeceğini sordu.
Yıldız, bu soruyu kendisine daha öncede sorduğunu hatırlattığı Yetkin'e, makam düşkünü bir insan olmadığını ifade ederek, şunları söyledi:

"Benim koltuk, masa, sandalyeyle ilgili düşüncemi belki okumuşsundur. Avukat Bey gözümde, işçi kardeşimin yanında şu kadar değeri yok. Eğer böyle bir kazanın, bırakın olmasını, bırakın bu dediğiniz sayıları, bir tane işçi kardeşimle koltuğumu hiçbir şekilde tartışmam."

Yetkin, bakanın bu sözleri üzerine "istifa edeceğinizi anlıyorum o zaman" diyerek ayrıldı.

Yıldız, daha sonra beraberindekilerle afad Mobil Koordinasyon Merkezi'ni ziyaret ederek, bilgi aldı.


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız hayatını kaybedenlerin sayısının 283′e yükseldiğini söyledi. Henüz altı işçiye ait bedenin kendilerinde olduğunu dile getiren Taner Yıldız ailelere bir an önce AFAD kriz masasına başvurup cenazelerini almalarını istedi. Yıldız şunları dile getirdi:

“Şu an hayatını kaybetmiş olan madencilerden bazılarının aileleri halen başvurmadı. onlara buradan sesleniyorum. lütfen bize müracat etsinler ki biz de teslim edelim. AFAD merkezine gelip başvursun aileler. Biz bugün altı işçimizin cenazesinin ailelerinin gelip almasını istiyoruz. Lütfen bunu aileler dikkate alsın.

ADLİ SORUŞTURMA NİHAYET BAŞLADI

İdari ve adli soruşturma başladı. Çalışma Bakanlığı, adli teftişler başlamıştır. Bütün vatandaşlarımız müsterih olsun.

3 İŞÇİ HASTANEDE

İnşallah sonuna gelmişizdir çalışmaların. Yarın bizim için çok önemli. Artık Cuma günü toparlıyor olmalıyız işlerimizi. Düşündüğümüz tek şey işçi kardeşlerimizin oradan hemen çıkarılmasıdır. Şu an hastanelerde yalnızca 3 hastamız kaldı. Diğerleri taburcu oldu ve hayati tehlikeleri yok.

İŞÇİLERE ULAŞTIKÇA BİLGİLERİ GÜNCELLİYORUZ

Şu ana kadar AFAD merkezimizde bütün kuruluşlarımızın yaptığı tüm çalışmalar ciddi bir şekilde elden geçiyor. Bu saate kadar söylediğimiz rakamların hepsi elden geçmiş emin olduğumuz rakamlar. Bu yüzden afaki bir şey söyleyemem. En son işçimizi de çıkarırız ondan sonra size son rakamı da söyleriz.

CUMA’YA KADAR BİTİRMEK İSTİYORUZ.

450 metre aşağıda çalışıyoruz. Her an karşımıza farklı işlemler çıkabiliyor ve onlar da zaman alabiliyor. İçeride bir göçük yok. 250 metrelik bir konveör bandı yandı. Onla uğraşıldı. Köşe bucak ne varsa bütün noktalara nüfuz ederek bu işlemi nihayetlendirmek istiyoruz.

114 MADENİ KAPATTIK

Her kaza bizler için kanuni açıdan yenilenmesi gereken bilgiler veriyor. Bunun için tekrar her şeyi ele almamız lazım. Tek amaç iş ve işçi sağlığı olmalı. Şu an 114 kömür ocağı kapatıldı. Bundan medyanın haberi yok.”

vatan