BAKAN YILDIZ BİLANÇOYU AÇIKLADI

BAKAN YILDIZ BİLANÇOYU AÇIKLADI

"Gelişmelerden endişe duyduğum noktalar var"

SON DAKİKA AÇIKLAMASI

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Soma'daki maden faciasında şu ana kadar 151 işçinin hayatını kaybettiğini, 1'i ağır 76 işçinin ise yaralı olduğunu açıkladı. "Rakamların yükselmesinden endişe duyuyoruz" diyen Yıldız, işçilerin karbonmonoksit zehirlenmesi nedeniyle hayatlarını kaybettiğini belirtti.

 

 

Manisa'nın Soma İlçesi'nde meydana gelen maden kazasına ilişkin açıklama yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Zaman aleyhimize işliyor. Gelişmelerden endişe duyduğum noktalar var" dedi. 

Sabaha kadar çalışmaların bitmesi gerektiğini belirten Yıldız, "Şu anda ben rakam vermeyeceğim size. Ama şehit olan kardeşlerimiz gibi yaralı olarak kurtarılan işçilerimiz var. Sabaha kadar çalışmaları mutlaka bitirmemiz gerekiyor. Zaman aleyhimize işliyor. 400'e yakın kurtarma ekibi çalışıyor. Madenin içerisinde, yangının eksi yüzde 50 koduna çıktığını, 420 metreye kadar da orada işçi kardeşlerimizin çalıştığını biliyoruz" dedi. 

"OLAY 15.10 SULARINDA GERÇEKLEŞİYOR"

Kazaya ilişkin de bilgi veren Yıldız, "Olay, 15.10 sularında gerçekleşiyor. Ondan önce tespit edilen metan gazları ve diğer zararlı gazların seviyelerinde herhangi bir sıkıntı olmadığını gösteriyor. 15.10'dan sonra herhangi bir metan gazı patlaması yok. İşçi kardeşlerimizi tahrip edebilecek herhangi bir darbe yok" dedi. 

"GRİZU İLE ALAKALI HERHANGİ BİR FACİA SÖZ KONUSU DEĞİL"

Yıldız, "Grizu ile alakalı herhangi bir facia söz konusu değil. Ama karbondioksit ve karbon monoksit zehirlenmesi ile karşı karşıya. İçinde bulunduğumuz durum sıkıntılı bir durum. Amacımız işçi kardeşlerimizin oradan canlı olarak çıkarılmasıdır. Kaybettiklerimizin de olduğunu söylemem lazım. Bu ciddi bir iş" diye konuştu. 

"HER ŞEYİ ŞEFFAF OLARAK PAYLAŞACAĞIZ"

Yıldız, "Şu anki derdimiz rakamlar değil. Her şeyi şeffaf olarak paylaşacağız. Siz değil biz acele edelim. Kriz masamız var orada her şeyi değerlendirelim. Bir buçuk saate kadar tekrar bir açıklama yapacağız" dedi. 

"GELİŞMELERDEN ENDİŞE DUYDUĞUM NOKTALAR VAR"

Yıldız, "Bu hepimizin acısı, sıkıntısı. Gelişmelerden endişe duyduğum noktalar var" dedi. 

KAZANIN SORUMLUSU ŞİRKETTEN AÇIKLAMA

Bakan Yıldız'ın kazanın bilançosunu açıklamasının ardından, kazanın meydana geldiği madenin sahibi şirketten bir açıklama yapıldı. İnternet üzerinden duyurulan açıklamının bakan Yıldız'ın açıklaması ile benzerliği dikkatlerden kaçmadı. İşte o açıklamanın ekran görüntüsü.

soma.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı