BAKAN YARDIMCISINA BÜYÜK TEPKİ

BAKAN YARDIMCISINA BÜYÜK TEPKİ

Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, 10. Yıl Marşı'na önce laf attı sonra özür diledi... Marş üzerinden siyaset, tepki çekti.

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta konuştu, katılımcılar salonu terk etti


Bugün İstanbul’da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı himayesinde “Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi” düzenleniyor. Kongrenin açılış konuşmasını yapan Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, kentsel dönüşüm bırakıp 17 Aralık ve sonrasında yaşananları anlatırken hiç beklemediği bir tepkiyle karşılaştı.

3. Köprü, 3. Havaalanı ve hızlı tren projelerini gerçekleştirecek olan işadamlarının yolsuzluk iddiaları ile gündeme gelmesini eleştiren Balta, “Burada uluslararası bir komplo var. Bu komplonun destekçilerine de iyi tanımak gerekiyor. 10.Yıl Marşı’na sarılıp hükümeti eleştirenler bu ülkede tek bir ray bile döşemeyenlerdir” dedi.

“10. YIL MARŞINA TAKILIP KALAN İNSANLAR” SÖZÜ TEPKİYLE KARŞILANDI

Konuşması sırasında, “Türkiye’deki gelişmeleri engellemek isteyen küresel güçler ve uzantıları var Türkiye’de. 11-12 yıllık süre içerisinde Türkiye’de çok önemli yatırımlar oldu. Eğer biz İstanbul’da Kanal İstanbul denen bir projeyi düşünüyorsak, bunu engellemek isteyen insanların kimler olduğuna iyi bakmak lazım. Eğer 3. havaalanını, 3. köprüyü yapan insanları, firmaları kara listeye alıp da, onları karalayıp da, onların sicillerini bozmak isteyen insanlar kimse, onlara da bir bakmak lazım.

Arkadaşlar, sizlerden bir kardeşiniz olarak şunu söylemek isterim; sloganlarla bu memlekette birşeyler yaptığını zannetmeye çalışan insanlar, 10. Yıl Marşı’na takılıp kalan insanlar, ‘Ana yurdu dört baştan ördük’ falan diyen insanlar bu memlekette bir tren rayı bile bir yerlere döşememişler. Ama 11-12 yıllık süreç içerisinde Türkiye’de yapılanlar belli” sözleri üzerine salondan uğultular yükselmeye başladı.

Bu sözlerin üzerine kongre katılan katılımcılar arasında yer alan 30-35 kişi “Kentsel dönüşüm ile bu konunun ne alakası var. Bu işe bile siyaset sokuyorsunuz. Cumhuriyet’in Marşı’na laf ettirmeyiz” diyerek salonu terk etti.

Bir süre şaşkınlık yaşayan Balta, “Sözlerim için özür diliyorum” dedi.

Sözcü

Kaynak:Haber Kaynağı