BAKAN ŞİMŞEK'DEN İLGİNÇ AÇIKLAMA

BAKAN ŞİMŞEK'DEN İLGİNÇ AÇIKLAMA

Ölümü gösterdi, sıtmaya...

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ortadoğu ve bölgede yaşananları gördükçe Türkiye'de bu ortamda yaşamanın önemli olduğunu belirterek, "İlk defa bu bölgede bir ülke daha çok demokrasi, daha çok kardeşlik, daha çok özgürlük çerçevesinde karmaşık etnik bir sorunu Kürt sorunu meselesini halletmeye çalışan bir dönemden geçiyoruz. Türkiye'nin kıt kaynakları ülkenin geleceği için harcanıyor artık" dedi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, memleketi Batman'ın tarihi Hasankeyf İlçesi'nde kaymakamlık tarafından düzenlenen iftar yemeğinde sivil toplum örgütleri ve muhtarlarla bir araya geldi. Yemek öncesi Hasankeyf girişindeki İmam Abdullah Türbesi'nde fatiha okuyan Şimşek, Türkiye'nin huzur içerisinde bir ramazan ayı geçirdiğini belirterek, "Ortadoğu ve bölgemizde yaşananları gördükçe Türkiye'deki bu ortamı yaşamak önemlidir. İlk defa bu bölgede bir ülke daha çok demokrasi, daha çok kardeşlik, daha çok özgürlük çerçevesinde karmaşık etnik bir sorunu Kürt sorunu meselesini halletmeye çalışan bir dönemden geçiyoruz. Türkiye'nin kıt kaynakları ülkenin geleceği için harcanıyor artık."

Yapımı süren Ilısu Barajı altında kalacak olan Hasankeyf'in sorunlarını bildiklerini belirten Şimşek, "Sorunların çözümü konusunda gerek yerel aktörlerle birlikte ve gerekse Ankara'daki aktörlerle birlikte üzerimize düşeni yaptık, yapıyoruz. Yeni Hasankeyf inşa ediliyor. Var olan bir süreç var, bu sürecin en iyi şekilde idare edilmesi için Orman ve Su İşleri Bakanlığımız ile birlikte çalışıyoruz. Eski Hasankeyf'in de korunabildiği kadar koruyacağız. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa bu kadar yüksek düzeyde bütçe ayrılan bir projeyi burada yapıyoruz" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı