Bakan Şahin tarih kitaplarının değişmesini istedi!

Bakan Şahin tarih kitaplarının değişmesini istedi!

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, tarih kitaplarının son Osmanlı Padişahı Vahdeddin’in vatan haini olduğu konusunda yanlış bilgiler içerdiğini, Erzurum Kongresi’nin 1. maddesine yer vermediğini belirterek, "Milli Eğitim Bakanımız Nabi Avcı’ya çağrıda bulunuyorum, son padişahla ilgili hala aynı hüküm devam ediyorsa tarih kitaplarını değiştirin" dedi.

Şahin, partisinin Karabük Merkez İlçe Başkanlığı Danışma Meclisi’nde yaptığı konuşmada, tarih kitaplarının eksik bilgiler içerdiğini, yakın tarihin bütün çıplaklığı ile öğrenilmesi gerektiğini söyledi.

Yıllardır Osmanlı’nın son padişahı Vahdeddin’in vatan haini gösterildiğini, bu görüşe katılmadığını ifade eden Şahin, şöyle konuştu: 

"Son Osmanlı Padişahı Vahdeddin’in vatan haini olduğu konusunda yanlış bilgiler içeren tarih kitaplarında Erzurum Kongresi’nin 1. maddesi de yer almıyor. Rahmetli Bülent Ecevit, bir gazeteye verdiği demeçte, ’Vahdeddin hain değildir, Mustafa Kemal’in Samsun’a çıkışını onaylayan ve kaderini Atatürk’e teslim eden odur’ demiştir. Bu açıklamadan sonra çok büyük tartışma oldu. Eleştirdiler ama insaflı tarihçiler bu durumu tebrik etmektedir. Birtakım gerçekleri gizlemeye ve tarihi farklı göstermeye hakkımız olmadığını düşünüyorum.

Ecevit’in bu değerlendirmesine bu ülkenin bir vatandaşı olarak aynen katılıyorum. Vahdeddin, hain değildi."