Bakan İstifalarında Şok Açıklama

Bakan İstifalarında Şok Açıklama

.

İnternethaber.com'da yayınlanan habere göre; Akp'ye yakınlığıyla bilinen Yenişafak gazetesi yazarı Salih Tuna, soruşturmada adı geçen üç bakanın istifa etmesi gerektiğini söyledi. Erdoğan konuşmasının satır aralarında da o isimlerin istifalarını istediğini iddia eden Tuna, ortalıkta dolaşan kasetlerin, yürütülen operasyonun bir parçası olduğunu söyledi.

Salih Tuna, CNN Türk'te katıldığı Aykırı Sorular'da, bakan çocuklarının da yer aldığı rüşvet ve 
yolsuzluk operasyonunu değerlendirdi. Hukukun üstüğünü istiyoruz hukukçuların üstünlüğünü değil diye konuşan Tuna, operasyonla ilgili yetkili makamlara bilgi verilmemesini eleştirdi. Tuna, çocukları gözatlına alınan üç bakanın da soruşturmanın seyri için istifa etmesi gerektiğini söyledi. İşte Tuna'nın o sözleri;

"Evrensel hukuka göre hareket etmek var, bir de "sen ben bizim oğlan" dediğimiz ilişki içerisinde. Kimisi buna çeteleşme diyor, kimi de paralel devlet. İşte bu sıkıntılı bir durum. Düşünün bu polis amirleri var, "nereye gitti" diye sorsak, emniyet müdürünün haberi yok."Attaya gittiler", yani yoklar. Böyle bir durum yaşandı şu an. Vali'ye sorsan onun da haberi yok. 

"BAKANIN İSTİFA ETMESİ GEREKİR"

İçişleri Bakanı'nın da haberi yok. Yani İçişleri Bakanı'nın haberi olmadığından dolayı, sadece bu soruşturmadan değil haberi olmaması nedeniyle de bence istifa etmelidir. Bu soruşturmada adı geçen üç bakan, Başbakan onları görevden almadan bu soruşturmanın daha sağlıklı şekilde gitmesi için istifa etmesi gerektiğini düşünüyorum ben.

"KASETLER KONUŞULMUYOR"

Şantajlar niye konuşulmadı bakın. Gazetecilerden konuşuluyor. Kasetler hergün ortalıkta dolaşıyor, sağda solda bakın. Kimilerinin kaseti bulunmadığı için çocuklarının, kimilerinin kızlarının kasetleri çıkarılıyor. Bende diyorum ki bunun sonuçları ne olacak? O zaman herkes kendi uygunsuz kasetlerini, boşta kameramanlarda var çektirip emniyete göndersin. Buradaki davayı 1,5 yıl bekletip, işlerine geldiği zaman başlattılar. İşte o zaman bu kasetler kullanılsın.

"ERDOĞAN İSTİFA İSTEDİ"

Ben kesinlikle bu soruşturmada Başbakan'a kefilim. Başbakan bu soruşturmanın selameti için bu soruşturmada adı geçen isimlerin istifalarını istiyorlar diye okudum ben o konuşmayı.











internethaber.com