Bakan Hayati Yazıcı: 'Paralel devlet' gerçekçi değil

Bakan Hayati Yazıcı: 'Paralel devlet' gerçekçi değil

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, "Bir paralel yapının olduğuna inanıyor musunuz" sorusuna "Bunların bir paralel devlet şeklinde düşünülmesinin çok gerçekçi olmadığını düşünüyorum" diye cevap verdi.

Bakan Yazıcı, partisinin belediye başkan adaylarının tanıtımı için geldiği Rize'de, bir gazetecinin "yasama, yürütme ve yargı arasında bir çatışma var mı" sorusu üzerine, olduğu yönündeki söylemlerin biraz abartıldığını ifade ederek, şunları söyledi:

'Kanıt lazım'

"Devletin yönetim şeması içerisi belki bazı kişilerin paralel uygulamalar içerisine girdiklerini söyleyenler var, bunlar söylenebilir. Bunların bir paralel devlet şeklinde düşünülmesinin çok gerçekçi olmadığını düşünüyorum. Bunların kanıtları ile belgelerle ortaya çıkması lazım. Böyle bir araştırma, saptama olursa hep birlikte görürüz"

'Erkler arasında çatışma yok'

"Yasama, yürütme, yargı arasında kesinlikle bir çatışma yok. Yasama, yürütme, yargı erkleri olarak nitelediğimiz erkler içerisinde kamu görevini üstlenmiş kişilerin yanlışlarından söz edilebilir. O yanlışlar erkin bütününü zan edici, bütününe yönelik hüküm cümlesi ortaya koyma sonucunu doğuracak değerlendirme boyutuna vardırılamaz. Bu doğru değil. Her erk içerisinde bazı ölçütleri dikkate aldığınız zaman 'yanlış oldu' dediğimiz uygulamalar vardır. Bunların da giderilme şekilleri hukuk devletinde bellidir. Bunları aşarız, üçlü bir devlet yapımız var, güçlü bir devlet geleneğimiz var. Sevgilerimiz çok güçlüdür. İnsana bakışımız çok derinliklidir. Olup bitenleri bu çerçevede değerlendirdiğimizde, yaşanmaması gereken bu süreçte olup biten sorunları Türkiye aşar."

Kaynak:Haber Kaynağı