Bakan Güler 18 Ölümüz Var !!

Bakan Güler 18 Ölümüz Var !!

İlk belirlemelere göre 4 vatandaşımız yaşamını yitirdi, 18 yaralı var.

İÇİŞLERİ BAKANI PATLAMAYA İLŞKİN AÇIKLAMALARDA BULUNDU !

Mardin'de bulunan Bakan Güler, "Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde ilk belirlemeler göre bomba yüklü 2 araçta patlama oldu. Patlama esnasında önemli bir hasar oluşmuş. İlk belirlemelere göre 18 vatandaşımız yaşamını yitirdi, 22 yaralı var. Olay yerine hem hava hem kara sağlık araçları yönlendirildi. Geniş çaplı güvenlik önlemleri alındı" dedi.
 
Bakan Güler, gazetecilerin olayın arkasında kimlerin olduğunu sorması üzerine, "Bütün araştırmalar yapılacak. Şimdilik söyleyebileceğimiz bir şey yok. Olay bütün yönleriyle araştırılacak" dedi.
 
Bakan Güler'le birlikte Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da Mardin programını iptal ederek, Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ne hareket etti. Bakan Müezzinoğlu, patlamanın meydana geldiği Reyhanlı'da gerekli tüm sağlık önlemlerinin alındığını belirterek, "15 uçak ambulans bölgeye yönlendirildi. Sağlıkla ilgili bütün tedbirler alınıyor. Yaralılarımızın tedavisi için gerekli bütün tedbirleri alıyoruz" dedi.
 
PATLAYICI YÜKLÜ ARAÇ KULLANILDI
 
Öğle saatlerinde Reyhanlı Belediyesi yakınındaki patlamalarla ilgili ilk bilgilere göre patlayıcı yüklü araç da kullanıldı.
Polis, şiddetli patlamaların 2 araçta gerçekleştirildiğini belirlerken, görgü tanıkları 2 ayrı yerde daha patlama olduğunu söyledi.
 
İLÇEDE PANİK HAVASI
 
Patlamaların ardından Reyhanlı'da büyük panik yaşandı. Bir evin yıkıldığı, Reyhanlı Belediyesi başta olmak üzere bazı binalarda hasarın oluştuğu patlamalar ilçe halkını huzursuz etti. Bir çok kişi araçlarıyla ilçeyi terk etmeye başladı.
Bu arada çevre il ve ilçelerden Reyhanlı'ya güvenlik gücü takviyesi yapılırken, çok sayıda sağlık ekibi ve ambulans gönderildi. Yaralılardan durumları ağır olanların başka illerdeki hastanelere sevk edilebileceği belirtildi.