BAKAN EROĞLU VE AİLESİ TEK KURUŞLUK İHALEYE GİRMEMİŞ

BAKAN EROĞLU VE AİLESİ TEK KURUŞLUK İHALEYE GİRMEMİŞ

Aile meclisi kararımız var almadık.

ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, akrabalarına ihale verildiği iddialarına ilişkin, "Biz aile olarak karar aldık. 1994 yılında rahmetli babamla beraber aile meclisinde hiçbir akrabamız ne İSKİ'ye gidecek nede devletten bir ihale alacak. Dolayısıyla siz bakın varsa o şirket sizin olsun" dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve Türkiye Su Enstitüsü'nün bütçe, kesin hesap ve Sayıştay raporu görüşmeleri tamamlandı.

2-B GELİRLERİ

Görüşmelerin tamamlanmasının ardından Bakan Eroğlu, milletvekillerin sorularını yanıtladı. '2-B gelirlerinden bakanlığa pay aktarılıyor mu?' sorusuna Bakan Eroğlu, 2-B çalışmaları kapsamında Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na hem ORKÖY hem de ağaçlandırma için para aktarıldığını belirterek, "Şu ana kadar 97.4 milyon lira kaynak kullanılmış. Gerek ORKÖY ve gerekse diğer ağaçlandırma faaliyetlerinde. Bunun geçen yıl 63 milyon 516 bin TL'si ORKÖY, 17 milyon 700 bin TL'si ağaçlandırma olmak üzere geçen yıl toplam 81 milyon 200 bin TL'lik bir aktarma oldu. Bu yıl 13 milyon ORKÖY için kullanıyoruz. Ağaçlandırma için 3.2 milyon TL olmak üzere toplam yıl sonu 16.2 milyon TL'lik bir aktarma oldu. Böylece 97.4 milyon kaynak aktarılmıştır" dedi.

6 EKOLOJİK KÖPRÜ YAPILACAK

Üçüncü köprü yolları için kesilen ağaçların en az 5 katı ağaç dikilmesini mecbur hale getirdiklerini hatırlatan Bakan Eroğlu; "Bu bir mecburiyet. Bunu da taahhütname almak üzere ruhsat verirken kayıt altına aldık. Daha doğrusu yol izni verirken. Biz karayolları için 5 kat getirildik. Bunun dışında 6 noktada yaban hayatını geçişi için ekolojik köprü yapılması şeklinde bunlar viyadük ve tüneller hariç olmak üzer diğer alanlarda. Eğer bölge ağaçlandırma alanı yolla kesilirse ekolojik köprü yapılması şeklinde bir taahhütname aldık. 6 tane ekolojik köprü yapılacak. Bunun dışında oradaki havalimanındaki alan ormanlık alan gözüküyor, fakat bu alan tamamen maden kömür çıkarırken tahrip edilmiş. Uçaktan bakarken bu alan bir aydaki kraterler gibiydi. Burada kesilen ağaçların 5 ağaç katı dikilecek, 96 bin kardelen sahadan sökülerek taşındı. İstanbul'da sadece 2014 yılında 1,5 milyon adet fidan dikildi" açıklamasını yaptı.

AİLE MECLİSİNDE DEVLETTEN İHALE ALMAYACAĞIZ DİYE KARAR ALDIK

Akrabalarına ihale verdirdiği iddiası üzerine Bakan Eroğlu, Hidroelektrik Santralleri'nin (HES) denetimini bakanlık değil, mevzuata göre özel firmaların yaptığını anlatarak şunları söyledi: "Bu firmalara mesuliyet getirdik. Yok akrabaların şirketi denilebilir dediniz. Bizim yüzümüz ve anlımız açık. Siz dediniz ki belki akrabalarından birisi şirket kurabilir diye söz söylendi. Ama şunu açık yüreklilikle söylüyorum. Biz aile olarak karar aldık. 1994 yılında rahmetli babamla beraber aile meclisinde hiçbir akrabamız ne İSKİ'ye gidecek nede devletten bir ihale alacak. Dolayısıyla siz bakın varsa o şirket sizin olsun."

DESTEKLERİNİZLE ÇOK GÜZEL BİR KANUN OLDU

Ankara'da yapıldığı tespit edilen köpek dövüşüyle ilgili bir soruya Bakan Eroğlu, "Ankara Şube Müdürlüğü'nce müdahale edilmiş 32 kişi hakkında özellikle gecenin 03.30'unda Ankara Emniyeti Müdürlüğü'nde ifadeleri alınmış ve 4 bin 562 lira idari para cezası kesildi. Kanun şuan Genel Kurulda, çok güzel bir kanun hazırlandı. Sizinde destekleriniz oldu. Teşekkür ediyoruz" diye cevap verdi.

Bakan Eroğlu; "Gazi yerleşkesi ile ilgili de burası Orman Genel Müdürlüğünün tapulu mülküydü. Oradaki herkes bilir. Oradaki binalar depreme son derece dayanıksız hatta yüksek katlı bina bir binayı da boşaltmıştık. Şimdi Orman genel müdürlüğü için çok güzel bir bina yapılıyor muhteşem bir bina. Lojmanda kalanlar mağdur etmedik ormancılar biliyor bunu" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Kaynak:Haber Kaynağı