BAKAN ENSAR VAKFINI KORUDU BAŞKAN BUNLARI AHLAKSIZ BULDU

BAKAN ENSAR VAKFINI KORUDU BAŞKAN BUNLARI AHLAKSIZ BULDU

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Enver Yılmaz, 4 yıl önce CHP'li Ordu Belediyesi’nce çeşitli parklara konulan bazı heykellerin taşınacağını açıkladı.

 

Karaman’da 10 erkek öğrenciye yönelik cinsel istismar vakasının ‘takipçisi’ olacağını söyleyen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, tutuklu öğretmen Muammer B.’nin bağlantılı olduğu Ensar Vakfı’na ‘sahip çıktı’. Aynı AKP'nin belediye Başkanı ise kadın heykellerini ahlaki bulmadı.

ERKEK ÇOCUKLARA TECAVÜZ GEREKÇE OLMAZMIŞ

Bakan, ise Ensar vakfı mensup ya da gönüllü öğretmenlerinin karıştığı çocuklara tecavüz olaylarına “Hizmetleriyle ön plana çıkmış bir kurumumuzu karalamak için gerekçe olamaz” dedi.

AKP’Lİ BELEDİYE KADIN HEYKELLERİNİ AHLAKİ BULMADI

Yılmaz, “Bu heykelerden 5 tanesinin toplumun genel algısı, örfümüz, adetimiz ve ahlaki duyarlılığımızı da dikkate almak suretiyle başka bir alana taşımayı planladık” dedi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, bugün makamında düzenlediği basın toplantısında içlerinde kadın heykellerinin de yer aldığı 5 heykeli, belirledikleri başka bir alana taşıyacaklarını söyledi.

HALK GÖRÜRSE AHLAKI BOZULURMUŞ

Halkın yoğun olarak görmediği alana taşınacak olan heykellerin burada sergilemeye devam edeceğini belirten Yılmaz, “Daha önceki yerel yönetimlerdeki arkadaşlarımızın Ordu’ya yaptırmış olduğu olduğu heykeller vardı. Bu heykellere yönelik bir çalışma başlattık. Bu heykellerden 5 tanesinin toplumun genel algısı, örfümüz, adetimiz ve ahlaki duyarlılığımızıda dikkate almak suretiyle İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüzün marifetiyle belirlemiş olduğumuz bir alana taşımayı planladık. Bir heyet oluşturduk. Heyetteki heykellerin resimlerini de istendiği takdirde gösterebilirim” dedi.

ÖRFÜMÜZE ADETİMİZE UYGUN DEĞİL

Kaldırılacak olan 5 heykelin tamamen Büyükşehir Belediyesi yetki alanında olduğuna da dikkat çeken Yılmaz, şunları söyledi:
“Tamamen örfümüze, adetimize, milli ve manevi değerlerimize uygun olmayan bu heykellerin tamamıda Büyükşehirin yetki alanında. Bu heykellerin kaldırılması kararını kamuoyu ile paylaşıyoruz. Bunları depoya koymuyoruz, bunları Kültür Müdürlüğümüz marifetiyle belirlediğimiz müzenin arkasında bir alana yine aleni bir sergileme ortamında sergileme kararını almış bulunuyoruz.

SANATA SANTÇIYA KARŞI DUYARLIYIZ

Bu çerçevede de biz sanata ve sanatçıya karşı her türlü duyarlılığı gösteririz ama müsaade edin milli ve manevi duygularımıza olan ve ölçüsü itibariyle toplumun genel değerleriyle çok yakışmayan, ilimize yakışmayan bu heykellerle ilgili takdir hakkımızıda bu şekilde kullanmış olalım.”
Altınordu Belediye Başkanı AKP’li Engin Tekintaş’ta daha önce, Altınordu Belediyesi sınırları içinde kalan heykellerin kaldırılıp kaldırılmaması yönünde anket çalışması yapacaklarını açıklamıştı. Heykellerin Büyükşehir Belediyesi yetki alanında kalması nedeniyle de bu çalışmalardan vazgeçilmişti.

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı